Науковці вимагають покарати "екоактивістів", що поширюють фейки про вирубку дерев в Києві – ЗМІ
Науковці вимагають покарати "екоактивістів", що поширюють фейки про вирубку дерев в Києві – ЗМІ

Науковці вимагають покарати "екоактивістів", що поширюють фейки про вирубку дерев в Києві – ЗМІ

REUTERS

Вчена рада Національного університету біоресурсів і природокористування України (НУБІП) просить притягнути до відповідальності осіб, що займаються поширенням неправдивої інформації щодо навмисної вирубки дерев у ботанічному саду НУБІП України.

Про це йдеться у відеоблозі "А шо так можна було?" на Youtube.

Зазначається, що науковці написали заяву зі зверненням до керівництва держави, де наголошують, що зазначена інформація є неправдивою. Ддже всі дерева, про які іде мова, були зрізані відповідно до діючого законодавства. Зокрема, це видалення аварійних і сухостійних дерев. На всі видалені дерева було оформлено необхідні документи ще в 2019 році та підготовлено акт їх обстежень.

«Все ж таки давайте дивитися на цих екоактивістів трошечки із розумінням, адже вони не вчені, може люди просто не в курсі, що дерева не безсмертні? А от у вчені раді НУБІП заявляють, що так звані екологи зумисне однобоко інформують громадськість України про діяльність установи, компрометуючи її. При цьому із замовчуванням фактів того, що лише за останній рік нею було висаджено більше мільйона дерев. Зокрема 650 дерев на території столиці», - зазначив ведучий блогу.

Як йдеться у блозі, вчені занепокоєні тим, що на тлі цих атак на університет невідомими через чорних реєстраторів здійснено спробу незаконно вилучити 29 гектарів лісів на території Федосіївської територіальної громади. Ректорат НУБІП вже звернувся до правоохоронних органів щодо цього рейдерського захоплення.

«Одразу виринає питання в думках: а що, так можна було? прикриваючись вирубкою дерев хтось хоче рубати бабло... Разом із тим ми бачимо, що дехто із політичних сил радіє нинішньому скандалу навколо університету, маючи на меті прикрити дії злочинних угрупувань, спрямованих на незаконне відторгнення університетських земель», - підсумував ведучий.

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Іван Бойко

Источник материала
Поделиться сюжетом