Десяток котів і собак згоріли живцем в приватному притулку у Рівненській області
Десяток котів і собак згоріли живцем в приватному притулку у Рівненській області

Десяток котів і собак згоріли живцем в приватному притулку у Рівненській області

У Рівненській області загинули в пожежі 24 коти та з десяток собак із цуценятами. Іще з півсотні втекли та врятувалися. Спалахнуло господарство в селі Здовбиця, де жінка багато років надавала прихисток безпритульним тваринам. Власниця тварин підозрює, що підпалити могли недоброзичливці, однак рятувальники таких ознак не знайшли.

Про це йдеться в ТСН.19.30.

На відео з пожежі двір затягнутий димом, із-під стріхи хати – полум’я. У будинок не зайти. «Собаки на вулиці, а коти вже все, в хаті», - кажуть свідки.

Місцеві до приїзду рятувальників намагаються з-за огорож у дворі випускати собак, щоб тікали. Так і вдалося врятувати з пів сотні тварин.

Ніна Кондратюк тут давала прихисток безпритульним тваринам. «Це ж я рятувала, опіки і тут в мене все попечено. Я хапала котів, але вже взяла, то вони бездиханні були», - розповідає власниця господарства.

У пожежі загинули 24 коти та з десяток собак і цуценят. Коли зайнялося, всі вони були в хаті. «Котів, а також цуценят не вдалося врятувати, які загинули через те, що вони були зачинені в клітках», - розповідає речник ДСНС Рівненщини Дмитро Мельник

Спалахнуло, каже господиня, коли відійшла на кілька хвилин викидати сміття. А коли повернулася все вже було охоплено вогнем. Підозрює - підпал.«Одні казали в сільраді, не знаю хто це, що «ми її підпалим», а ще мені сусід в очі сказав: «Я потрую твоїх собак, або прийду застрелю тебе і собак», - розповідає Ніна Кондратюк

Скаржитися було на що, підтверджують чиновники – антисанітарія, сморід та постійне гавкання. «Скарги були безпосередньо від сусідів, особливо в літній період», - каже міський голова Здолбунівської громади Владислав Сухляк.

Людям таке сусідство не до вподоби. Це приватна територія і скільки тварин там може жити законодавчо не врегульовано. Проблему слід урегульовувати на державному рівні, каже зоозахисниця. «Потрібно, щоб були державні притулки, не так як приватні, законні, напівзаконні, так як державні притулки вже переповнені», - каже зоозахисниця Оксана Костюкевич.

Те, що в історії пані Ніні хтось помстився вогнем – люди не вірять. Ознак підпалу не знайшли й рятувальники. Попередньо, кажуть, спалахнуло від газової конфорки, коли господиня відійшла. «В кухні вже палали речі домашнього вжитку, а також білизна, яку вона сушила», - кажуть рятувальники.

Нині ж на подвір’ї живуть із пів сотні собак. Пані Ніна запевняє, що готова віддати частину, коли буде куди.

Автор:
Анна Махно
Источник материала
Поделиться сюжетом