На Донбасі внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗСУ отримав осколкове поранення
На Донбасі внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗСУ отримав осколкове поранення

На Донбасі внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець ЗСУ отримав осколкове поранення

Протягом минулої доби, 17 квітня, було зафіксовано 17 порушень з боку збройних формувань Російської Федерації.

Про це 18 квітня у ранковому зведенні повідомив пресцентр операції Об’єднаних сил.

Зокрема, неподалік селища Новомихайлівка противник відкривав вогонь у бік позицій наших захисників із протитанкової гармати МТ-12. Біля населених пунктів Майорськ, Новгородське, Зайцеве, Південне, Шуми та Луганське ворог здійснив обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У передмісті населених пунктів Піски, Широкине, Авдіївка та Водяне, що на Донеччині, ворог вів обстріли з підствольних, автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Збройних Сил України отримав осколкове поранення. Стан захисника – середнього ступеня важкості.

Станом на 7 годину ранку 18 квітня зафіксовано 1 порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Авдіївки російські окупанти відкривали вогонь з підствольних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Нагадаємо, 17 квітня у селі Зайцеве російські найманці обстріляли 120-м мінометом приватний сектор. Дві ракети влучили в господарства. На одному з обійсть живуть мирні люди. Як запевняються вони самі, вони єдині, хто залишився в селі. Їм пострілом зруйнувало паркан.

Відео Новини України: на засідання РНБО про ситуацію на Донбасі говорили в таємному режимі

Ситуація на Донбасі - контрольована, а армія готова давати відсіч. Про це  президент Володимир Зеленський заявив напередодні  - за підсумками вечірнього засідання Ради нацбезпеки і оборони. Загалом, за словами президента, обговорювали сім питань. Серед них, і впровадження чергових персональних санкцій стосовно організаторів і виконавців контрабандних схем, і економічні питання.

ТСН. Ранок
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Ірина Загородня
Источник материала
Поделиться сюжетом