1+1 media прокоментувала ситуацію з доступом до каналів холдингу у Сєвєродонецьку
1+1 media прокоментувала ситуацію з доступом до каналів холдингу у Сєвєродонецьку

1+1 media прокоментувала ситуацію з доступом до каналів холдингу у Сєвєродонецьку

Відповідь групи 1+1 media щодо ситуації з доступом до каналів холдингу у Сєвєродонецьку. Група 1+1 media у відповідь на численні маніпуляції та звинувачення з боку провайдера ТОВ "Ланет Мережа" щодо загрози національній інформаційній безпеці вважає за потрібне на тлі військового загострення повідомити про наступне.

Для 1+1 media питання національної інформаційної безпеки та всебічного інформування українців є беззаперечним пріоритетом, про що свідчать довготривалі послідовні дії та інвестиції медіахолдингу. Від початку агресії з боку РФ та окупації частини території України 1+1 media бере активну участь у формуванні та утриманні аналогового та цифрового ефірного мовлення для інформування населення на підконтрольній та окупованій територіях. З цією метою у співпраці з КРРТ, ТОВ "Зеонбуд" та іншими компаніями у зоні проведення ООС та на кордоні з окупованою АР Крим було введено в експлуатацію нові РТС у Херсонській, Луганській, Донецькій областях.

У цифровому поясі безпеки група 1+1 media представлена телеканалами: 1+1 – ефірне цифрове мовлення у Донецькій (2 передавача), Луганській (1) і Херсонській (1) областях; 2+2 – ефірне цифрове мовлення у Донецькій (1 передавач), Луганській (1) і Херсонській (1) областях. Телеканал 1+1 також здійснює ефірне аналогове мовлення на 8 частотах на всій території Луганської області і, зокрема, на прикордонній території з РФ, де повністю відсутнє цифрове мовлення Т2.

Група 1+1 media брала активну участь у міжгалузевих робочих групах при службі Держcпецзв’язку, Національній раді з питань телебачення та радіомовлення, РНБО. Завдяки аргументованій позиції медіахолдингу було прийнято рішення розширити цифрову наземну мережу Т2 та ввести в дію 44 нових додаткових передавача Т2 на території України.

1+1 media інвестувала й у дослідження зон прийому ТВ-сигналу від передавачів "Зеонбуд", а технічні спеціалісти компанії підготували відповідну пропозицію з метою збільшення зони покриття Т2 на 20% по всій території України. Це рішення також було частково реалізовано.

Медіахолдинг інтенсивно розвиває технологію доставки ТВ-сигналів через наземні IР-канали зв'язку, активно інвестуючи у цей напрямок. На сьогодні 2/3 провайдерів приймають сигнали саме у такий спосіб. У поточній ситуації, коли РФ може спробувати заглушити супутниковий сигнал, це стратегічно важливий напрямок. Наземні канали зв'язку не схильні до глушіння, мають розгалужену структуру та резервування, що гарантує інформаційну безпеку.

Кодування супутникового сигналу за активної участі 1+1 media стимулювало перехід значної частини супутникових абонентів на Т2, а також підключення до супутникових DTH-провайдерів. Кількість абонентів на безкоштовному супутнику зменшилася на 2 млн домогосподарств, а отже значна частина населення втратила доступ до пропаганди на російських телеканалах. Після кодування супутникового сигналу каналів медіагрупи у лютому 2020 року на відкритому супутнику були запущені міжнародна версія телеканалу 1+1 – 1+1 International та інформаційний канал УНІАН.

Для повернення громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях до політичного, культурного та суспільного життя України, 1+1 media надає на безоплатній основі телеканалу "Дом" продукти власного виробництва. Розвиток ринку платного телебачення, власне, стимулює створення якісного українського контенту на противагу пропаганді країни-агресора.

Лист з аналогічним змістом було відправлено ТОВ "Ланет Мережа".

У листі група 1+1 media повідомила, що з метою подальшого гарантування національної інформаційної безпеки приймає пропозицію ТОВ "Ланет Мережа" щодо укладення окремого Ліцензійного договору про надання невиключних суміжних прав на розповсюдження телеканалів Групи 1+1 media у м. Сєвєродонецьк від 19 травня 2021 року.

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом