Англійський клуб перед матчем присоромив "Ліверпуль" за участь в елітній Суперлізі
Англійський клуб перед матчем присоромив "Ліверпуль" за участь в елітній Суперлізі

Англійський клуб перед матчем присоромив "Ліверпуль" за участь в елітній Суперлізі

Футболісти "Лідса" перед матчем 32-го туру АПЛ з "Ліверпулем" влаштували акцію протесту проти Європейської Суперліги.

На розминку перед початком зустрічі підопічні Марсело Б’єлси вийшли у спеціальних футболках з написом "Заслужіть це" та логотипом Ліги чемпіонів. На спинах у гравців "Лідса" також був напис: "Футбол для вболівальників".

Associated Press
Associated Press

Також на стадіоні "Лідса" перед матчем на трибунах розмістили величезний банер зі словами "Заслужіть це на полі. Футбол для вболівальників".

Football is for the fans. pic.twitter.com/9oQj2PM6l4

— Leeds United (@LUFC) April 19, 2021

Крім того, перед поєдинком фанати "Лідса" освистали автобус з гравцями "Ліверпуля". А біля домашнього стадіону мерсисайдського клубу "Енфілд" уболівальники "червоних" вивісили гнівні банери на знак протесту проти вступу улюбленого клубу до Суперліги.

Associated Press
Associated Press

"Фанати "Ліверпуля" проти європейської Суперліги", "Ганьба вам. Спочивай з миром, "Ліверпуль". 1892 - 2021", - свідчать написи на банерах.

Associated Press

Деякі фанати "Ліверпуля" навіть палили футболки рідного клубу.

Associated Press

Зазначимо, що "Ліверпуль" став одним з 12 клубів, які оголосили про створення Суперліги. Крім "мерсисайдців", участь у новому турнірі точно візьмуть "Мілан", "Арсенал", "Атлетіко" Мадрид, "Челсі", "Барселона", "Інтер", "Ювентус", "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Реал" Мадрид і "Тоттенгем".

Очікується, що перед першим розіграшем турніру ще три клуби приєднаються до Суперліги і теж отримають статус співзасновників.

Раніше УЄФА пригрозив учасникам Суперліги жорсткими санкціями. Європейський футбольний союз пообіцяв виключити учасників Суперліги з турнірів під своєю егідою, а їхнім гравцям заборонити представляти свої національні збірні.

Як писав ТСН Проспорт, футбольна спільнота та політики вибухнули гнівом на створення Європейської Суперліги.

ФОРМАТ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ СУПЕРЛІГИ

Як повідомляється на офіційному сайті новоствореного турніру, у Суперлізі візьмуть участь 20 клубів: 12 членів-засновників, 3 неназваних клуби, які незабаром приєднаються до ліги, а також 5 команд, які щосезону будуть добиратися. Інша інформація про відбір непостійних учасників поки відсутня.

Дебютний сезон Суперліги розпочнеться в серпні 2021 року. Всі поєдинки будуть відбуватися посеред тижня.

Клуби будуть розділені на 2 групи по 10 команд, які гратимуть одна з одною вдома та на виїзді. Тобто на груповому етапі кожен з клубів проведе 18 зустрічей.

До чвертьфіналу потраплять по три найкращі команди з кожної групи. Ще дві путівки до 1/4 фіналу будуть розіграні між власниками четвертих і п'ятих місць, які зійдуться в двоматчевому раунді плейоф.

Далі на учасників чекає традиційний формат двоматчевих протистоянь в 1/4 та 1/2 фіналу, який використовується в Лізі чемпіонів.

Фінал Європейської Суперліги відбудеться в травні на нейтральному стадіоні.

Автор:
Максим Приходько
Источник материала
Поделиться сюжетом