Дистанційка в квітні 2021 року: хто найбільше цікавився віддаленим форматом роботи
Дистанційка в квітні 2021 року: хто найбільше цікавився віддаленим форматом роботи

Дистанційка в квітні 2021 року: хто найбільше цікавився віддаленим форматом роботи

Після посилення карантину віддалена робота увійшла в топ запитів пошукачів: кількість таких резюме зросла. 

Про це свідчать дані кадрового порталу grc.ua.

Зазначається, що 27% тих, хто зареєстрували свої резюме на порталі, шукають лише віддалений формат роботи. Утім, кількість  вакансій, що пропонують віддалений формат роботи, зменшилася на 1,5%

Віддалений або дистанційний формат роботи найчастіше пропонують роботодавці з IT-сфери, вакансії для фахівців з продажів. Також збільшилася кількість дистанційних вакансій у категоріях "Адміністративний персонал" і "Початок кар’єри".

Резюме з віддаленим форматом роботи найчастіше надсилали на вакансії зі сфери IT (19%), позиції менеджерів з продажів (8%), вакансії адміністративного персоналу (7%) або відгукуються на пропозицію про роботу маркетологами і PR-менеджерами (10%).

Найчастіше віддалену роботу пропонують співробітникам без досвіду роботи (41%) або з мінімальним досвідом роботи (41%). Натомість фахівців, які мають від трьох років досвіду, роботодавці не поспішають відпускати на дистанційку - 17% вакансій. Натомість для співробітників з понад шестирічним досвідом практично немає вакансій, які передбачають віддалений формат роботи.

Середня заробітна плата, яку пропонують роботодавці на дистанційці – 38 848 грн. До слова, 45% вакансій передбачають зарплату від 22, 2 тис. Лише 29% - вищу зарплату від 56 800.

36% претендентів, які шукають дистанційний формат роботи, шукають вакансії до 13 тисю грн. 39% готові працювати за умови оплати від 13 тис. до 26 тис. грн. На більш високу заробітну плату претендує 25% пошукачів, з яких лише 6% розраховують на зарплату від 52 тис. грн. Більшість цих кандидатів – зі сфери IT: розробники, project-менеджери, технічні райтери, фахівці з маркетингу і PR.

Найчастіше віддалену роботу шукають і пропонують у великих містах: Київ (30% усіх вакансій і 31% усіх резюме на сайті grc.ua), Харків (7% вакансій, 4% резюме) і Дніпро (4% вакансій і 3% резюме).

Як повідомлялося, наукраїнському ринку праці присутність чоловіків і жінок майже однакова, але панянки розраховують на суттєво меншу зарплату. 

Автор:
Тетяна Курпіта
Источник материала
Поделиться сюжетом