"Хотіла жити": рідні померлої у Києві жінки звинувачують медиків у приховуванні місць у COVID-реанімації
"Хотіла жити": рідні померлої у Києві жінки звинувачують медиків у приховуванні місць у COVID-реанімації

"Хотіла жити": рідні померлої у Києві жінки звинувачують медиків у приховуванні місць у COVID-реанімації

У Києві у лікарні №8 померла 47-річна Світлана зкоронавірусом. У пацієнтки був цукровий діабет, енцефалопатія та низка хронічних захворювань.

Родичі впевнені, Світлану можна було врятувати, і звинувачують медиків у ненаданні своєчасної допомоги та приховуванні реанімаційного місця. Свою історію вони розповіли у соцмережі.

"Якщо ви жінка в розквіті сил, але з діабетом і хронічними захворюваннями, енцефалопатією на тлі ковіда, вас не захочуть рятувати. Кілька днів Світлана лікувалася в лікарні №8. В ніч з суботи на неділю їй стало погано - впала сатурація. Близько 4 ранку їй проводили маніпуляції. Синові повідомили про погіршення стану мами близько 8 ранку. У телефонному режимі попросили привести CPAP. Коли він знайшов апарат, йому сказали шукати реанімаційне місце в іншій лікарні", - розповідає знайома померлої жінки Антоніна Селіна.

Вона говорить, що рідні Світлани намагалися передати жінці СРАР. Син жінки готовий був навіть дістати апарат ШВЛ, але, за словами Антоніни, йому у лікарні сказали, що місця для нього немає. Через знайомих медиків вдалося з'ясувати, що місця у реанімації лікарні таки є, але жінку до реанімації не поклали, кажуть родичі. 

"В голові не могла укластися ситуація, за якої пацієнтку відразу ж не перевели до реанімації, нахабно обманювали сина. Повторюся - гроші пропонували. Знайшли місце в іншій лікарні, але транспортувати Світлану було не можна - дуже низька сатурація", - розповіла Антоніна.

Зрештою через знайомих вдалося знайти місце в стінах лікарні № 8. Світлану нарешті інтубували, але невдовзі вона померла. Рідні жінки обурені, що її не перевели одразу до реанімації і вважають, що 47-річну Світлану можна було врятувати.

"Чому потрібно обривати телефони можновладців, щоб домогтися адекватного лікування в столичній лікарні №8? Чому співробітники лікарні приховували реанімаційне місце? Світлана була життєрадісною жінкою у віці 47 років. Ще вона була діабетиком з усім букетом хронічних болячок. Вона хотіла жити, але в київській лікарні №8 вирішили інакше", - з обуренням написала Антоніна.

У КНП "Київська міська клінічна лікарня №8" ТСН.ua коментувати ситуацію з 47-річною Світланою відмовилися, посилаючись на лікарську таємницю.

"Я не можу коментувати цю ситуацію. Тільки, якщо родичі дадуть на це добро, тільки у такому випадку я зможу розповісти, який стан важкості був у пацієнтки на момент надходження, які супутні захворювання були тощо. Я розумію, що це для них рідна людина, я щиро співчуваю родичам пацієнтки, і шкодую, що нам не вдалося її врятувати", - прокоментувавТСН.ua заступник головного лікаря 8 лікарні Києва Богдан Легінь.

За його словами, всю інформацію про наявність місць у медзакладі вони щодня публікують через Меддату. Зараз у медзакладі понад 100 вільних місць.

"Лікарня забезпечена ліками у повному обсязі. На сьогодні у нас облаштовані 503 кисневі точки, а хворих на ранок було 473. Всього ми розраховані на 718 людей. Киснем усі пацієнти лікарні запезпечені", - розповів ТСН.ua Богдан Легінь.

Нагадаємо, що у обласній дитячій лікарні Одеси від ускладнень, викликаних коронавірусом, померла 11-річна мешканка Чорноморська. Дівчинка провела в обласній дитячій лікарні більше місяця, але в неї відмовили внутрішні органи.

Відео Новини України: громадян почали щеплювати від коронавірусу препаратом Pfizer

Учора лише у Київській області, а сьогодні вже й у інших регіонах. Українців від коронавірусу почали щеплювати американсько-німецьким препаратом Pfizer. Як відбувається процес імунізації - побачили журналісти ТСН, побувавши у Житомирській області у геріатричному пансіонаті. Спеціалізованими закладами вакцину розвозять медичні бригади. Колють вакцину розведеною та лише спеціальними шприцами. Більше про коронавірус в Україні

ТСН. 14:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом