Окупанти заявили, що Ялті та Алушті не вистачить води на курортний сезон
Окупанти заявили, що Ялті та Алушті не вистачить води на курортний сезон

Окупанти заявили, що Ялті та Алушті не вистачить води на курортний сезон

На південному березі окупованого Криму не вистачає води на прийдешній курортний сезон навіть при найоптимістичнішому сценарії.

Про це повідомляють "Новости Крыма" з посиланням на окупаційну адміністрацю.

Зазначається, що ялтинський регіон готується в курортний сезон жити за графіком подачі води.

"Ми вже розуміємо, що обмежень в літній період нам не уникнути навіть при найбільш оптимістичному сценарії. Тому будемо спілкуватися з представниками турбізнесу на цю тему, оскільки є велика ймовірність, що сезон буде проходити з насосами і ємностями, - сказала глава окупаційної адміністрації Ялти Яніна Павленко.

Своєю чергою, голова російської окупаційної адміністрації Алушти Галина Огнєва підтвердила складну ситуацію із водою на південному узбережжі Криму.

"Ситуація з водою в Алуштинському регіоні дійсно дуже складна. Введення графіка подачі води від 25 лютого дозволило нам заощадити ресурс. Але на цей час в Ізобільненському водосховищі немає тих приток, які дозволили б сподіватися на поліпшення ситуації", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Окупаційна адміністрація прийняла рішення про більш жорсткий графік подачі води.

"Шановні алуштинці, з 20 квітня ми переходимо на графік подачі води два рази на добу від 06:00 до 08:00 і від 19:00 до 22:00", - повідомила Огнєва.

Тим часом, Сімферополь вже перевели на новий графік подачі води: холодну буду подавати від 6.00 до півночі щодня, гарячої як і раніше не буде.

При цьому "глава" Криму попередив, що через зміну графіка може тимчасово погіршитися якість води.

Нагадаємо, якщо Кремль піде на чергову військову агресію і відкриє шлюзи Північно-Кримського каналу, автоматично дніпровська вода на півострові не з’явиться. Із наближенням літа ситуація з водою в окупованому Росією Криму ризикує стати катастрофічною.

Відео Окупаційна влада планує водопостачання у Ялті з трьох водоспадів

Воду з водоспадів. Через спустошені водосховищ жителям Ялти окупаційна влада Криму планує подавати воду з водоспадів: Масандрівського, Уч-Коша та Хаста-Баш. Про це пишуть "Крим реалії" з посиланням на оперативний штаб із проблем водопостачання  півострова. У двох водосховищах, що забезпечують Ялту водою, її  рівень впав до критичної межі. Відсьогодні подача води у великій Ялті  обмежена трьома годинами ранком та ввечері. Для  цього водосховища беруть воду із озера Могабі.    

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Олена Вус
Источник материала
Поделиться сюжетом