Балістичні ракети, десантники у Криму: у МЗС розповіли, скільки ще РФ може перекинути своїх військових до кордонів України
Балістичні ракети, десантники у Криму: у МЗС розповіли, скільки ще РФ може перекинути своїх військових до кордонів України

Балістичні ракети, десантники у Криму: у МЗС розповіли, скільки ще РФ може перекинути своїх військових до кордонів України

Протягом останніх тижнів війська РФ прибувають до українських кордонів і розміщуються там у безпосередній близькості до кордону з північного сходу, сходу і півдня. А тому за тиждень російських військна кордонах з Україною може побільшати до понад 120 тисяч армійців.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив під час онлайн-брифінгу, повідомляє УНІАН.

За його словами, велике занепокоєння викликає те, що Росія стягує до кордонів не лише військових, а й десантників у Криму, системи радіоелектронної боротьби для пригнічення систем комунікації на усій території України і балістичні ракети.

"Приблизно через тиждень очікується, що їхня чисельність у з'єднаних силах зросте до понад 120 тис. військовослужбовців. Це не означає, що вони припинять нарощувати сили у такій кількості", - висловився голова МЗС. 

Кулеба наголосив, що є чіткі сигнали про розміщення Росією "деяких інших потенційно наступальних можливостей".

Нагадаємо, ватажок терористичної організації "ДНР" Денис Пушилін допустив окупацію нових українських територій у разі загострення ситуації на Донбасі. Він також заявив, що "велика кількість "добровольців" (російські військові, наявність яких у РФ заперечують, і називають їх добровольцями. - Ред.) з Росії та інших країн готові допомогти".

Як повідомлялося, Міноборони США заявило, що кількість російських військ поблизу кордонів України постійно зростає. Зараз вона вже перевищила ту, що була 2014-року. 

Раніше глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель озвучив кількість російських військових, які наразі перебувають на кордоні з Україною, наголосивши, що такого сильного зосередження військ РФ ще ніколи не було. За його словами, 150 тисяч російських військовихперебувають на кордоні України та в Криму. Усі міністри закордонних справ ЄС закликають Росію до деескалації ситуації.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Відео Новини світу: у Пентагоні заявили про наймасовішу концентрацію російських військ на наших кордонах

Більше ніж, у 2014 році – у Пентагоні заявили про наймасовішу за останні роки концентрацію російських військ на українських кордонах. Водночас у США не озвучують, про яку кількість військових йдеться. А от заяви росіян, що війська розгортають для тренувань, у Пентагоні викликають сумніви, а ситуація загалом серйозно непокоїть американських військових. За даними української розвідки, нині на кордонах до 110 тисяч російських солдатів, а також військова техніка і навіть комплекси "Іскандер".  

ТСН. Ранок
  • Facebook 1
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber
Автор:
Анастасія Курило
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны