"Мавп не вожу": у Запоріжжі водій таксі відмовився везти темношкірого пасажира із дружиною
"Мавп не вожу": у Запоріжжі водій таксі відмовився везти темношкірого пасажира із дружиною

"Мавп не вожу": у Запоріжжі водій таксі відмовився везти темношкірого пасажира із дружиною

У Запоріжжі стався скандалміж пасажирами таксі і водієм. Останній, за словами пасажирів, відмовився їх везти, через колір шкіри чоловіка.

Про це розповідає "Сегодня".

У Запоріжжі подружжя звинуватило у расизмі таксиста. Зі слів пари, водій відмовився їх везти, бо чоловік темношкірий. Водій таксі звинувачення відкидає, мовляв, нікого не ображав і його не так зрозуміли.

Мішель мешкає в Запоріжжі вже 30 років. Він приїхав з Конго до України навчатися і залишився назавжди. Чоловік отримав українське громадянство і одружився. Того дня він з дружиною Оленою вийшли з пакунками з магазину та викликали таксі.

"Чоловік чекає поки я сяду, щоб закрити за мною, і відчиняє свої двері, а водій починає, побачивши чоловіка, говорити: "Я мавп не вожу". Я розумію, що людина неадекватна і тихесенько починаю виходити з машини і чоловікові кажу, що ми цією машиною не поїдемо, а в цей час водій просто нецензурною лексикою ображає нас", – розповіла Олена.

Чоловік Олени Мішель Макайя говорить, що щойно таксист його побачив, почав ображати. Тож він хоче, аби водій відповів за свої слова.

Сам таксист пояснює, що подружжя не ображав і вони його не так зрозуміли. Він розповідає, що на період карантину не возить пасажирів на передньому сидінні, і що расистського підтексту у його словах не було.

"Вони там між собою, як мені здалося, гримасували одне одному, посміхалися, кривлялись, ну це їхня справа. Коли сідає на переднє, я кажу, що його не повезу на передньому сидінні, коли він ще й мавпує. Вона почала кричати, мовляв чому не везтимете, і грюкнула дуже голосно дверима", – розповів чоловік.

Олена та Мішель Макайя звернулися із заявою до поліції, і хочуть щоб їхнього кривдника покарали за статтею "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової належності". Юристи ж говорять, що свідків та відео немає, тому довести провину таксиста буде складно.

У компанії, в якій працює водій, його відключили від системи замовлень, тож працювати таксистом тут чоловік більше не може.

Нагадаємо, що матч чемпіонату Іспанії перервав расистський скандал. Футболісти демонстративно пішли з поля і пробули у роздягальнях поки пристрасті не вляглися.

Відео Подолання економічних негараздів та боротьба з расизмом – що відомо про плани Джо Байдена

Переможець президентських виборів у США Джо Байден починає працювати над формуванням президентської команди. Подолання коронавірусу, повернення країни до Всесвітньої організації охорони здоров'я, зміни клімату, подолання економічних негараздів та боротьба з расизмом - ось перші питання, якими опікуватиметься кандидат від демократів. Отже, що відомо про плани нового президента – дивіться у прямому включенні.  

ТСН. 16:45
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

 

Автор:
Юлія Шевченко
Источник материала
Поделиться сюжетом