Сезон баклажанів ще не настав, але для цієї неймовірної закуски багато не треба, всього кілька штук. Велика кількість свіжої зелені і пікантна заливка роблять свою справу.
Інгредієнти:
• 3 невеликих баклажана;
• 2 зубки часнику;
• 0,5 стручки гострого перцю;
• 1 пучок зелені;
• 4 столові ложки соєвого соусу;
• 3 столові ложки лимонного соку;
• 2 столові ложки рослинної олії;
• 1 столова ложка меду.
Приготування:
Баклажани вимити, відрізати хвостики, розрізати уздовж навпіл і відварити на пару до м'якості, що займе близько 15-25 хвилин.
Рослинну олію з'єднати з медом, влити соєвий соус і лимонний сік і ретельно розтерти.
До приготовленої суміші додати пропущений через прес часник, нашаткований тонкою соломкою гострий перець, не дуже дрібно нарізану зелень і добре вимішати.
Злегка остиглі баклажани нарізати великими скибочками і заправити лимонно-медовим соусом із зеленню. Приготовлені таким способом баклажани можна подавати одразу, але чим довше вони постоять в маринаді, тим духмянішими і смачнішими вийдуть.
Зелень можна використовувати будь-яку, орієнтуючись на свій смак: кріп, петрушку, кінзу, базилік.
Автор: Світлана Матющенко
- Автор:
- Віра Хмельницька