Рецепти пісного меню: кабачки в хрусткому клярі
Рецепти пісного меню: кабачки в хрусткому клярі

Рецепти пісного меню: кабачки в хрусткому клярі

Ніжна кабачкова м'якоть в ароматному, хрусткому клярі - це чи не верх насолоди? А з огляду на те, що в клярі немає яєць, зараз саме часприготувати цю страву.

Інгредієнти:

• 4 кабачка;
• 250 мл води;
• 170 г борошна;
• 90 г крохмалю;
• 2 столові ложки кунжуту;
• 1 чайна ложка розпушувача;
• щіпка цукру;
•  рослинна олія;
•  прованські трави;
• сіль.

Приготування:

Кабачки нарізати кружечками товщиною близько 0,5 см, укласти в миску, злегка присолити і залишити на 10-15 хвилин, після чого відкинути на друшляк і дати стекти зайвому соку. Борошно з'єднати з крохмалем, додати 1 чайну ложку солі, розпушувач, цукор і перемішати.

У приготовлену суху суміш, постійно помішуючи, поступово влити 3 столові ложки рослинної олії і воду кімнатної температури. Кляр ретельно вимішати віночком, щоб тісто було однорідним, таким, як для оладок.

В останню чергу додати прованські трави і кунжут, ще раз перемішати і поставити на 20-25 хвилин в холодильник. Кружечки кабачків в підготовленому клярі смажити в олії до утворення рум'яної скоринки.

Подавати з часниковою підливою або пісним майонезом.

Автор: Світлана Матющенко

Автор:
Віра Хмельницька
Источник материала
Поделиться сюжетом