Ніжна кабачкова м'якоть в ароматному, хрусткому клярі - це чи не верх насолоди? А з огляду на те, що в клярі немає яєць, зараз саме часприготувати цю страву.
Інгредієнти:
• 4 кабачка;
• 250 мл води;
• 170 г борошна;
• 90 г крохмалю;
• 2 столові ложки кунжуту;
• 1 чайна ложка розпушувача;
• щіпка цукру;
• рослинна олія;
• прованські трави;
• сіль.
Приготування:
Кабачки нарізати кружечками товщиною близько 0,5 см, укласти в миску, злегка присолити і залишити на 10-15 хвилин, після чого відкинути на друшляк і дати стекти зайвому соку. Борошно з'єднати з крохмалем, додати 1 чайну ложку солі, розпушувач, цукор і перемішати.
У приготовлену суху суміш, постійно помішуючи, поступово влити 3 столові ложки рослинної олії і воду кімнатної температури. Кляр ретельно вимішати віночком, щоб тісто було однорідним, таким, як для оладок.
В останню чергу додати прованські трави і кунжут, ще раз перемішати і поставити на 20-25 хвилин в холодильник. Кружечки кабачків в підготовленому клярі смажити в олії до утворення рум'яної скоринки.
Подавати з часниковою підливою або пісним майонезом.
Автор: Світлана Матющенко
- Автор:
- Віра Хмельницька