Соковитий, красивий, ситний, корисний - це все про овочевий листковий салат.
Коли йдеться про листкові салати, на думку одразу спадає оселедець під шубою, що став уже класикою на наших кухнях. Однак, у піст оселедець не в честі, тому пропонуємо вам приготувати листковий салат з овочів і грибів.
Якщо ж ви дасте волю своїй фантазії і гарно його оформите, то цей салатик стане окрасою не тільки пісного, а й святкового столу.
Інгредієнти:
• 200 г пекінської капусти;
• 4 картоплини;
• 4 моркви;
• 2 буряки;
• 1 банка консервованих печериць;
• 9 столових ложок олії;
• 3 чайні ложки оцту;
• 3 чайні ложки гірчиці;
• 3 чайні ложки цукру;
• сухий часник;
• чорний мелений перець;
• сіль.
Приготування:
Картоплю, моркву і буряк відварити, очистити і натерти на тертці. Кожен вид овочів в окрему ємність.
Олію з'єднати з гірчицею, додати цукор, сіль, чорний мелений перець і сухий часник, підлити оцет і злегка збити блендером.
На дно салатника або рознімної форми викласти половину моркви, змастити приготованим соусом і злегка утрамбувати ложкою. Потім викласти третину картоплі, змастити соусом і утрамбувати. Наступний шар - подрібнені консервовані печериці - теж змастити заправкою. Потім ще третина картоплі, потім буряк, за нею дрібно нашаткована пекінська капуста, на неї картопля, що залишилася і самий верхній шар – морква, що залишилася. Кожен шар овочів промащується заправкою і утрамбовується ложкою, щоб салат добре тримав форму.
Готовий салат витримати в холодильнику не менше трьох годин.
Перед подачею декорують салат за своїм смаком і бажанням - гілочками зелені, листочками з огірка, квітами з капусти, буряка, моркви або ріпчастої цибулі.
Нагадаємо, нещодавно ми публікували рецепт італійського коржа - фокачі, приготованій на мінеральній воді. Це знахідка для тих, хто постує.
- Автор:
- Світлана Матющенко