Дмитро Комаров подарував магазин "людині-лисиці" зі "Світу навиворіт"
Дмитро Комаров подарував магазин "людині-лисиці" зі "Світу навиворіт"

Дмитро Комаров подарував магазин "людині-лисиці" зі "Світу навиворіт"

У минулому випуску "Світу навиворіт" Дмитро Комаров познайомився з унікальним пакистанцем, який 30 років працював у зоопарку "людиною-лисицею".

Житель міста Карачі Мурад Алі 30 років заробляв тим, що грав роль наполовину людини – наполовину тварини в місцевому зоопарку. Він щодня накладав грим і по 8 годин сидів у спеціальній коробці, звідки було видно лише його голову. Таким чином він створював ілюзію, ніби у нього тіло тварини, а голова людини. Заради того, щоб прогодувати велику сім'ю і чотирьох дітей, Мурад Алі був змушений виїхати в Карачі зі свого рідного регіону на кордоні з Афганістаном, оселитися в клітці зоопарку і грати роль міфічної істоти. Умови його життя були не кращими, ніж у тварин — працював він без зарплати, тільки за чайові від відвідувачів. У Мурада Алі немає свого будинку, а на орендоване житло не вистачає грошей, тому ночувати йому доводилося на дивані в офісі адміністрації.

Тисячі відвідувачів, які вірять в магічні здібності "людини-лисиці", щодня залишали йому прохання здійснити свої мрії. Але він — не чарівник, тому пізно вночі після роботи просто молився, передаючи Аллаху прохання людей. А ще 30 років просив Аллаха допомогти здійснити головну мрію його життя — вибратися з клітки, повернутися до родини, від якої приховував свою роботу, і відкрити власний магазинчик з продажу традиційного одягу.

Дмитра Комарова зворушила ця історія і він вирішив спробувати змінити життя цієї людини.

"Увечері після роботи Мурад Алі молиться за мрії всіх відвідувачів, які приходили на нього подивитися за день. Не маючи практично нічого, він намагається допомогти іншим. Ця людина гідна великої поваги і кращого життя. Гідний більшого, ніж 30 років сидіти в клітці, справляючи природну нужду в пляшку. Я дуже хотів, щоб Мурад Алі прокинувся вранці і забув про свою роботу в зоопарку, як про страшний сон. І вирішив спробувати здійснити його мрію", — розповів Дмитро Комаров.

На тиждень телеведучий став пакистанським бізнесменом і відкрив магазин. Але не для себе, а як подарунок для "людини-лисиці". Дмитро Комаров знайшов і орендував приміщення на півроку, разом з оператором і гідом своїми руками вони зробили ремонт і встановили меблі, закупили повний асортимент товару, який буде продаватися в магазині, — традиційний пакистанський одяг шальвар-каміз. Команда проєкту підійшла до цієї справи з душею і повністю обладнала приміщення меблями, декором і приємними дрібницями. На другому поверсі розмістили спальне місце, щоб Мураду було де жити. Все прикрасили святковими кульками до відкриття, підготували хлопавки і влаштували справжнє свято.

Коли Мурад Алі побачив подарунок, він довго не міг повірити своїм очам. Перепитував, чи правда це, чи сон. Тепер він може побудувати свій власний бізнес і піти із зоопарку.

"Я дуже радий, що так все вийшло завдяки вам. Я щасливий, що сиджу в своєму кріслі, і у мене з'явився свій бізнес і можливість змінити своє життя", — пізніше зізнався Мурад Алі.

"Світ навиворіт" неодноразово здійснював мрії героїв програм. Так, з минулих сезонів телеглядачам дуже запам'яталася історія сімейної футбольної команди з Бразилії, якій Дмитро Комаров подарував автобус, а також хлопчиків-футболістів Адріано і Габріеля, які отримали шанс вирватися зі злочинного світу фавел і побудувати кар'єру футболістів. Діма влаштував їх у престижні футбольні школи.

Як складеться доля "людини-лисиці", чи зміг він розкрутитися і стати бізнесменом, чи залишив зоопарк, Дмитро Комаров обіцяє розповісти в одній з наступних програм.

Історії нових унікальних героїв сезону з Пакистану дивіться в наступних випусках "Світу навиворіт" щосуботи о 18.20 на "1+1".

Автор:
Лянка Богова
Источник материала
Поделиться сюжетом