У Мінекономіки роз'яснили як отримати "карантинні" 8 тисяч від держави
У Мінекономіки роз'яснили як отримати "карантинні" 8 тисяч від держави

У Мінекономіки роз'яснили як отримати "карантинні" 8 тисяч від держави

20 квітня був проведен спільний онлайн-брифінг Мінекономіки, Мінцифри, Мінсоцполітики та Пенсійного фонду України щодо початку виплат матеріальної допомоги ФОПам та найманим працівникам, діяльність яких була призупинена на час перебування області в “червоній” зоні.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономіки.

“Ці виплати - результат злагодженості дій влади та успішного застосування цифрових технологій. Для того, щоб отримати допомогу не треба нікуди йти, достатньо подати заявку через портал або у смартфоні, у декілька кліків. Виплати будуть нараховуватись автоматично. Хочу подякувати колегам, адже за дуже короткий проміжок часу матеріальну допомогу отримає велика кількість громадян”, - прокоментував заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Дядюра

Заступник міністра додав, що виплати у розмірі 8 тис. зможуть отримати ті підприємці та наймані працівники, які потрапили під додаткові карантинні обмеження “червоних зон” та відповідають умовам Програми (ознайомитись з умовами можна за посиланням). 

Це підприємці та їхні працівники, діяльність яких найбільше постраждала від впроваджених додаткових карантинних обмежень. Виплати допоможуть їм пережити чергову хвилю коронавірусу, та не звільняти людей в період жорстких карантинних обмежень.

Детальну інформацію про програму та покрокову інструкцію можна знайти за посиланням

Відповіді на поширенні запитання можна отримати за посиланням

Переглянути трансляцію пресбрифінгу можна за посиланням.

Источник материала
Поделиться сюжетом