У США поліція застрелила 16-річну темношкіру дівчину: натовп прийшов до правоохоронців
У США поліція застрелила 16-річну темношкіру дівчину: натовп прийшов до правоохоронців

У США поліція застрелила 16-річну темношкіру дівчину: натовп прийшов до правоохоронців

У США сталася чергова загибель темношкірого від рук поліції.

Про це повідомляє 10TV.

Інцидент стався в Колумбусі, що в штаті Огайо.

Marchers in downtown Columbus are demanding @ColumbusPolice and @MayorGinther release the body cam video of the shooting death of 16-year-old Ma'Khia Bryant. @ 10TV pic.twitter.com/wRCabVjt0w

— Bryant Somerville (@ Bryant10TV) April 21, 2021

Поліцейський застрелив 16-річну Макайю Брайант, вона викликала наряд через сварку біля її будинку. Вона згодом померла в місцевій лікарні.

Хейзел Брайант, що представилася її тіткою, повідомила, що її племінниця взяла ніж, щоб захистити себе під час бійки з іншими людьми по сусідству. "Приїхала поліція, чотири рази вистрілила в мою племінницю", — сказала Брайант.

"Ma'Khia had a motherly nature about her. She promoted peace, "said the 16 year-old girl's mother, Paula. pic.twitter.com/vhBauZn3Kc

— Lacey Crisp (@LaceyCrisp) April 21, 2021

Updated video of the crowd outside of @ColumbusPolice headquarters — they are chanting, "say her name Ma'Khia Bryant!" @ 10TV pic.twitter.com/Uab2D16cgb

— Angela Reighard (@AngelaReighard) April 21, 2021

У поліцейського управління міста вже зібралися люди, вони викрикують ім'я загиблої.

Video of the crowd marching downtown from my colleague @ Bryant10TV @ 10TV pic.twitter.com/ENx8VTS2JQ

— Angela Reighard (@AngelaReighard) April 21, 2021

Раніше суд присяжних в Міннеаполісі, що в штаті Міннесота, визнав винним за всіма пунктами звинувачення експоліцейського Дерека Шовена, якому інкримінувалося ненавмисне вбивство темношкірого Джорджа Флойда, через якого в США спалахнули протести. Шовен визнаний винним у вбивстві другого і третього ступеня, тобто ненавмисному, а також в заподіянні смерті Флойду з необережності другого ступеня. Йому "світить" 40 років за ґратами.

Президент США Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс подзвонили родині Джорджа Флойда після того, як присяжні визнали експоліцейського Міннеаполіса Дерека Шовена винним в його вбивстві. Глава Білого дому в розмові назвав обвинувальний вирок у справі про смерть афроамериканця справедливим і важливим.

Читайте також:

  • Справа Джорджа Флойда: сім'я загиблого отримає компенсацію в розмірі 27 млн доларів
  • Благав не стріляти та плакав: нове повне відео вбивства копами Флойда, після якого США захлинулися в протестах

Відео У США поховали вбитого поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда

У США поховали Джорджа Флойда - з убивства якого під час арешту почався всесвітній протест проти расизму і поліцейського свавілля. Люди продовжують щодня виходити на вулиці, вимагаючи грунтовних змін у правоохоронній системі. Це стає політичним питанням: Дональд Трамп захищає поліцейських, його суперник на виборах - демократ Джо Байден навпаки, підтримує їх жертв.  

ТСН. 12:00
  • Facebook
  • Twitter
  • Telegram
  • Messenger
  • Viber

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Автор:
Олена Кузьмич
Источник материала
Поделиться сюжетом