Великдень-2021: простий рецепт пухких і в міру солодких пасок
Великдень-2021: простий рецепт пухких і в міру солодких пасок

Великдень-2021: простий рецепт пухких і в міру солодких пасок

Великдень не за горами, а це означає, що час вже підбирати рецепт для пасок і запастися необхідними продуктами. А оскільки за майже два місяці Великого посту всі, хто суворо дотримувався його рекомендацій, скучили за цією здобною випічкою, і хочеться приготувати щось особливе.

Паски, випечені за цим рецептом, виходять дуже пухкі і в міру солодкі. Рецепт хороший і тим, що вам не доведеться витратити цілий день на примхливе дріжджове тісто. Воно готується з вечора, вночі підходить, вранці його обминають, а до обіду готові паски вже красуються на вашому столі.

Інгредієнти:

• 1,5-2 кг борошна;

• 8 яєць;

• 0,5 л молока;

• 0,5 кг цукру;

• 200 г вершкового масла;

• 200 г сметани;

• 50 г пресованих дріжджів;

• родзинки;

• курага;

• лимонна цедра;

• ванілін.

Приготування:

Пресовані дріжджі розвести в теплому молоці.

Яйця збити з цукром, додати ванілін, сметану і розм'якшене вершкове масло, влити молоко з дріжджами і акуратно перемішати.

У приготовлену рідку суміш частинами всипати просіяне борошно і замісити м'яке тісто.

Велику ємність змастити зсередини рослинним маслом, покласти в неї тісто, укутати і залишити на 7 годин, після чого, злегка змастивши руки і робочу поверхню рослинним маслом, вимісити тісто ще 4 рази через кожну годину.

Готові паски можна притрусити цукровою пудрою або залити глазур'ю і прикрасити кондитерської посипкою.

Автор:
Світлана Москаленко
Источник материала
Поделиться сюжетом