Запечені помідори від Поля Сезанна: рецепт
Запечені помідори від Поля Сезанна: рецепт

Запечені помідори від Поля Сезанна: рецепт

Кажуть, ці запечені помідори відомого французького художника Поля Сезанна дуже сподобалися його колезі Огюсту Ренуару. Наводимо детальний їх рецепт. ІНГРЕДІЄНТИ9 великих помідорів4 зубці часнику4 ст л оливкової олії1 пучок петрушки3 ст л панірувальних сухарів2 ст л солімелений чорний перець за смакомПРИГОТУВАННЯВимийте, ретельно обсушіть та розріжте помідори навпіл. Натріть зрізи сіллю і покладіть половинки (опуклою стороною вгору) на решітку. Під нею треба поставити тарілку. Через 15 хвилин трохи надавіть на помідори пальцями, щоб стік зайвий сік.Змастіть деко оливковою олією і викладіть на нього помідори (опуклою стороною вниз).Розігрійте духовку до 200 градусів.Роздавіть часник і наріжте петрушку. Змішайте їх і додайте трохи меленого перцю. Готову суміш розподіліть на помідорах, після чого рясно полийте їх олією і посипте панірувальними сухарями. Запікайте помідори до появи золотистої скоринки — не більше 25 хвилин.Подають цю страву як гарячу закуску або ж як гарячу закуску або ж гарнір до риби чи м'яса. Подають з хрустким багетом.19 квітня святкують часниковий день. Батьківщиною цієї рослини вважають ущелини Тянь-Шаню та Паміру, які знаходяться в Центральній Азії. Місцеві жителі та Іранці швидко розпізнали не лише смакові, а й лікувальні властивості часнику. З нього виготовляли настоянки проти застуди та лікували рани.Додавали в їжу та навіть застосовували, як оберіг від нечистої сили. Вважалося, що різкий аромат здатен відігнати злих духів.

Источник материала
Поделиться сюжетом