Наче супергерої: британські морські піхотинці протестували реактивні ранці
Наче супергерої: британські морські піхотинці протестували реактивні ранці

Наче супергерої: британські морські піхотинці протестували реактивні ранці

Британська морська піхота випробувала в дії реактивний ранець.

Морпіхи Royal Marines LLC провели успішні навчання, на яких тестувалася можливість використання реактивних ранців Gravity Jet Suit в операціях з десантування.

Останні новини технологій можна знайти на MY.UA.

За заявою компанії розробника Gravity Industries, десантники 3 дні поспіль практикувалися у використанні їхньої технічної розробки – апарату, що у буквальному сенсі дозволяє людині літати.

Британські морські піхотинці використовували його для навчань із захоплення ворожого корабля.

У ранцях Gravity JetSuit використовується понад 1000 к. с. потужності реактивного двигуна в поєднанні з природним людським балансом.

Як показала практика, швидкісна шлюпка десанту сильно відстає від солдата з реактивним ранцем, що може стартувати з човна та приземлитись на судні і скинути драбину іншим.

У компанії наголошують, що ранець дозволяє потрапити в будь-яку частину корабля і миттєво взяти в руки зброю. При необхідності той, хто використовує ранець, може швидко змінити позицію чи взагалі відступити.

Зазвичай десант висаджується з гелікоптера чи водного транспорту. Ранець дає можливість зробити це швидше, непомітніше та самостійно.

Раніше новітній технічний апарат випробували британські парамедики, діставшись до потерпілого у важкодоступній місцевості з озерами. Без використання ранця їм довелося би спочатку їхати на автомобілі, а потім йти пішки, що зайняло б набагато більше часу.

Деталі навчань

За легендою піхотинці мали захопити ворожий корабель. Морські котики відпрацьовували політ та приземлення з допомогою ранця.

Костюм, розроблений компанією Gravity Industries, нагадує фантастичну амуніцію супергероїв. 4 реактивні двигуни кріпляться на руки морського піхотинця, ще один – на спину.

Завдяки їм людина може знаходитися в повітрі близько 2 хвилин.

Маневри тривали 3 дні. Учасники навчань заявили, що результатами задоволені. Тому реактивні ранці, імовірно, візьмуть на озброєння.

Раді бачити Вас на наших каналах Telegram та Viber!

Використання новітніх технологій у світі

Раніше дубайські вогнеборці вразили своїм ноу-хау. Для гасіння пожеж вони опанували реактивні ранці.

З використанням пристроїв рятувальникам не страшні ні дорожні затори, ні брак води. Аби швидше дістатися місця пожежі, пожежники вже пересіли на водні мотоцикли. Вони одягають реактивний ранець з приєднаним спеціальним шлангом та прямо з води можуть гасити полум’я.

Такий спосіб для гасіння палаючих багатоповерхівок, звісно, не допоможе. Але, якщо вогонь спалахне десь поблизу водойми – реактивний ранець стане у нагоді.

Розробка британця, що змінить світ

Свій винахід британець Річард Браунінг представив на виставці технічних досягнень у Дубаї в 2018 році.

За допомогою спеціального костюму з реактивним ранцем чоловік ширяв у повітрі, як у голівудських фільмах.

Річард Браунінг – колишній військовий, що заснував стартап Gravity Industries. Він анонсував, що його розробка зможе з’явитися на ринку вже протягом найближчих кількох років.

Мета Браунінга – зробити такі пристрої доступними для широкої публіки.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що український винахідник підкорив світ, дякуючи неймовірному пристрою.

В Єгипті виявили старовинну монету із зображенням інопланетянина. Ще більше новин науки та технологій дізнавайтеся на порталі MY.UA.

Читайте нас також в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом