У Путіна зробили зухвалу заяву про воду для Криму
У Путіна зробили зухвалу заяву про воду для Криму

У Путіна зробили зухвалу заяву про воду для Криму

Віце-прем'єр Уряду РФ Марат Хуснуллін відвідав з робочим візитом Кримський півострів. Він заявив, що проблему з водою в Криму Росія вирішить самостійно без допомоги України і перекритого Північно-Кримського каналу.

Глава РК Сергій Аксьонов повідомив, що обговорив з Маратом Хуснулліним нагальні питання розвитку Криму.

Першочерговим на порядку денному було питання води і водопостачання на півострові, зниження втрат води, дорожнє будівництво і залучення в регіон додаткових інвестицій.

Про зустріч з представником влади РФ Аксьонов написав у соціальній мережі Facebook.

Сегодня в рамках рабочего визита вице-премьера Правительства Российской Федерации Марата Шакирзяновича Хуснуллина...

Опубликовано Сергеем Аксеновым Среда, 5 мая 2021 г.

Як вирішується питання водопостачання

Водопостачання в регіоні є пріоритетним питанням. Влада окупованого Криму та віце-прем’єр вважають, що на даний момент ситуація стабілізувалася.

Роботи, що вже ведуться на території півострова остаточно знімуть проблему з водою на цей та кілька найближчих років.

За словами Хуснулліна, який відвідав Сімферополь, об’єм виконаних робіт остаточно усунув питання забезпечення прісною водою Криму на 2021 рік. Але додатковим пошуком води планують займатися і надалі.

На опріснення влада піде тільки в тому випадку, якщо запасів води не вистачатиме для комфортного життя населення. Запуск опріснювальної установки назвали «крайнім варіантом».

А так, за словами Хуснулліна, Крим самостійно впорається з дефіцитом життєвоважливого ресурсу без поставок з України.

Заплановано перекидання води з водоспадів до Заріченського та Щасливенське водосховищ поблизу Ялти, запуск Бештерек-Зуйського водозабору. Завдяки таким діям, влада впевнена, що кримська столиця буде забезпечена водою цілодобово.

Навіть при найгіршому розвитку подій, жителі Криму, як мінімум, до кінця року будуть повністю забезпечені водою. Анонсують, що курортний сезон має пройти комфортно та без збитків для місцевого населення.

Слідкуйте за нами, де Вам зручно: наш Telegram та Viber!

Свердловини в Азовському морі

За словами Хуснулліна, в Азовському морі починають бурити перші свердловини, що допоможуть забезпечити регіон водою. Заплановано початок робіт на липень 2021 року.

Перші пробні свердловини вже почали бурити на косі. Хуснуллін запевнив, що прісну воду під Азовським морем вже знайшли. Як технічна, вона зможе використовуватися 100-відсотково.

Віце-прем’єр також додав, що поки невідомо, які об’єми запасів води та чи вистачить її для задоволення потреб всього півострова.

Проблема водозабезпечення півострова загострилася в 2014 році, коли Україна перекрила Північно-Кримський канал. Такі дії з боку України Хуснуллін назвав «геноцидом».

За дорученням Володимира Путіна був підготовлений комплексний план, що повинен був забезпечити додаткову подачу води в Крим.

На вирішення цього завдання влада РФ до 2024 року направить в регіон більше 48 млрд рублів.

Раніше сайт новин MY.UA писав, що в Україні на законодавчому рівні планують заборонити поставку води в Крим.

Кримську пенсіонерку засудили до 12 років перебування в колонії за "шпигунство". Більше новин з Криму читайте на MY.UA.

Приєднуйтесь до нас в Twitter

Слідкуйте за нами в Flipboard

Источник материала
Поделиться сюжетом