ПриватБанк підтримав представників ЛГБТ
ПриватБанк підтримав представників ЛГБТ

ПриватБанк підтримав представників ЛГБТ

На офіційній сторінці Приватбанку в Instagram заявили, що "всі мають право на повагу, безпеку і свободу".

Чому ЛГБТ

У всьому світі люди стикаються з дискримінацією за мотивами сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності: тортури, вбивства і страти, арешти за несправедливими законами, несправедливе ставлення, цензура, медичні порушення, дискримінація в галузі охорони здоров'я, зайнятості та житла, домашнє насильство, порушення щодо дітей і відмова в праві на сім'ю і визнання. У зв'язку з цим червень був визнаний місяцем захисту прав ЛГБТ.

Український банк вирішив не відставати від світових трендів і випустив нову банківську карту на підтримку світової ЛГБТ-спільноти.

Поки нову карту Mastercard можна замовити тільки в електронному варіанті. Клієнтам дали можливість вибрати дизайн карти. Так, розробники представили Mastercard в кольорах веселки з написом "Рівність прав" і карту в білих тонах, де зображена людина з плакатом, який говорить, що "Ми всі люди".

Скріншот публікації Приватбанку в Instagram

Реакція громадськості

В цілому українці позитивно відреагували на пропозицію фінансової установи. Деякі користувачі відзначили, що вони пишаються тим, що в Україні є банк, що захищає права тих, хто стикається з дискримінацією і засудженням з боку суспільства.

Цікаво, що на новину відгукнулися і представники ЛГБТ-спільнот. Вони відкрито подякували банку за підтримку їхніх прав.

До речі, українські компанії не вперше висловлюють підтримку прав лесбіянок, геїв, бісексуалів і трансгендерів. Наприклад, в 2020 році сервіс онлайн замовлення авто Uklon встановив на сторінці Facebook райдужну аватарку на підтримку ЛГБТ-меншин.

Зазначимо, що сьогодні в Україні немає форм реєстрації одностатевих союзів, а одностатеві шлюби офіційно не дозволені законодавством.

Варіант дизайну картки Mastercard
Варіант дизайну картки Mastercard

Раніше портал MY.UA повідомляв про те, що посли G7 задоволені вибором голови правління Приватбанку.

Також ми писали, що банки почали вимагати у клієнтів ідентифікаційні коди дітей.

Источник материала
Поделиться сюжетом