Дали три поради, як розтопити зацукрований мед
Дали три поради, як розтопити зацукрований мед

Дали три поради, як розтопити зацукрований мед

Будь-який мед з часом кристалізується. Це створює певні труднощі тим, хто замінює ним цукор та додає до складу випічки. Попри це свої корисні властивості не втрачає. Тож з питанням, як його розтопити зіштовхується більшість із нас. Найбезпечніший та простіший спосіб – зробити це природним шляхом. Варто обгорнути мед темною тканиною та покласти в тепле, сонячне місце, наприклад, на балкон. При цьому банку слід раз в кілька годин повертати. Протягом дня мед повинен відтанути.Якщо часу обмаль, можна розтопити на водяній бані. Для цього слід взяти дві каструлі – велику і меншу. У першу налити воду та поставте на вогонь. Меншу розташувати так, щоб її дно і стінки занурилися у воду, але при цьому не торкалися дна великої каструлі. Для цього зачіплюють каструлю ручками за стінки та викладають у неї банку з медом, періодично помішуючи її вміст. Важливо контролювати температуру. Вона не повинна перевищувати 40 градусів, бо починаючи з 50 градусів мед втрачає свої корисні властивості й аромат.Отримати бажану консистенцію меду найпростіше, якщо покласти його в мікрохвильову піч. Для цього слід виставити прилад на 300-400 Вт. Через кожні 20 секунд помішувати мед, поки не стане рідким. Після того як мед розтопився, його слід зберігати в прохолодному місці.Мед є не просто смачним та солодким продуктом, а ще й корисним для краси та здоров'я. Якщо цілий місяць їсти ложку меду на голодний шлунок, то можна в кілька разів понизити рівень холестерину і підвищити рівень антиоксидантів.

Источник материала
Поделиться сюжетом