В УПЦ видали книгу про подвиг новомучеників і сповідників
В УПЦ видали книгу про подвиг новомучеників і сповідників

В УПЦ видали книгу про подвиг новомучеників і сповідників

В Українській Православній Церкві видали книгу про духовно-моральне осмислення подвигу страждання у спадщині новомучеників і сповідників ХХ століття, які постраждали за віру в роки радянських богоборчих гонінь в СРСР.

Як повідомляє Центр інформації УПЦ з посиланням на novomuchenik.org.ua, автор книги «Богословие страдания» - протоієрей Андрій Бобрик.

"Автор робить спробу систематизації та богословського аналізу духовно-моральних поглядів святих новомучеників на роль страждань і скорбот в досягненні внутрішньої моральної досконалості. В роботі аналізується епістолярна богословсько-гомілетична спадщина новомучеників. На підставі морально-аскетичних поглядів новомучеників автор у своїй роботі показує перфекціоністський характер страждань і скорбот з позиції євангельського вчення", - відзначили в Центрі вивчення спадщини новомучеників і сповідників ХХ століття.

Книга видана за рекомендацією Центру вивчення спадщини новомучеників і сповідників ХХ століття. Рецензентами роботи виступили професор Київської духовної академії, голова Навчального комітету УПЦ митрополит Ніжинський і Прилуцький Климент і доцент кафедри гуманітарних дисциплін, кандидат філософських наук, протоієрей Віталій Ігнатьєв.

Як зазначив у вступному слові рецензент протоієрей Віталій, "аналіз страждань новомучеників за Христа має не стільки конфесійний аспект історії, скільки богословсько-антропологічний зміст. Дана робота про новомучеників цінна тим, що говорить про особливості мучеництва за Христа, яке не вбиває, а преображає особистість... Автор вказує на те, що, як правило, новомученики – це прості люди. Богослов’я страждання – це аскетика реального життя у Христі, до якої покликаний не тільки монах, не тільки священик, а просто людина, якщо вона хоче залишитися людиною".

"Книга розрахована на тих, хто вивчає православне богослов’я, філософію антропології та суміжні дисципліни, а також на всіх, хто цікавиться сучасною православною богословською думкою", - підкреслили видавці.

Источник материала
Поделиться сюжетом