Надбавки до пенсій: судді тепер отримують майже в 20 разів більше за ветеранів
Надбавки до пенсій: судді тепер отримують майже в 20 разів більше за ветеранів

Надбавки до пенсій: судді тепер отримують майже в 20 разів більше за ветеранів

Багато українських пенсіонерів так зраділи надбавкам до пенсій, що навіть не зіставили цифри. Якщо середня літня людина отримала надбавку у 185 гривень, то суддям додали до і без того неймовірно високої, за мірками середньостатистичного українця, суми понад 9 тисяч гривень.

І це при тому, що з урахуванням доплати середня пенсія тепер дорівнює 3724 гривні 65 копійок.  Це випливає з відкритих даних Пенсійного фонду та Мінфіну. 

Як відомо, за українськими законами, перерахунок пенсій відбувається на початку березня кожного року. Цього року виплати підвищили в середньому на 11%. При цьому працюючих пенсіонерів і військових пенсіонерів це не торкнулося, що вже викликало сумнів у справедливості такого перерахунку. 

Для порівняння лікарі та вчителі на пенсії зараз отримують в середньому 3,4 тисячі гривень, а військові, які до слова ризикують життям, захищаючи країну - трохи більше 5,8 тисяч. При цьому середня пенсія судді - 77,4 тисяч гривень.

Чому так виходить?

Судді - сама нечисленна група пенсіонерів. З юридичної точки судді, в їх в Україні всього 0,03% від загального числа, отримують не пенсії, а" довічне утримання", тому на них не поширюється обмеження максимальної пенсії.

При цьому перерахунок довічного утримання суддів провадиться незалежно від перерахунку інших пенсій.

Як раніше повідомляв MY.UA, для українських пенсіонерів з 1 липня мають перерахувати розмір максимальних пенсійних виплат у зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму.

Щоб не пропустити найцікавіші новини - читайте нас вTelegramі Viber.

Источник материала
Поделиться сюжетом