Нацрада перевірить канал «Дом» через показ в етері мапи з «російським» Кримом
Нацрада перевірить канал «Дом» через показ в етері мапи з «російським» Кримом

Нацрада перевірить канал «Дом» через показ в етері мапи з «російським» Кримом

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову безвиїзну перевірку каналу «Дом» через показ в етері мапи з «російським» Кримом.

Відповідне рішення члени Нацради ухвалили під час засідання у четвер, 29 липня одноголосно.

Безвиїзна перевірка призначена на 13-27 серпня 2021 року після відповідних звернень народних депутатів та листа СБУ, письмові пояснення мовник повинен надати до 17 серпня.

Представник ДП «Мультимедійна платформа іномовлення» запевнив, що мовник надасть всі необхідні матеріали для перевірки.

5 липня 2021 року державний канал для тимчасово окупованих територій «Дом» розпочав службову перевірку через показ у програмі «Русский дневник» заставки з картою Росії, на якій тимчасово окупований Кримпозначений, як частина РФ. Телеканал закликав Службу безпеки України допомогти в проведенні внутрішнього розслідування.

Редакція пояснила, що проєкт «Русский дневник» має графічну заставку з картою РФ, але без зображення окупованого півострова. Редакція тоді запевнила, що випуск було вилучено з етеру.

На каналі «Дом» додали, що всі працівники, які були долучені до цього проєкту «Русский дневник», наразі відсторонені від виконання своїх обов'язків. Редакція також заявила, що попередньо встановила винного.

Скріншот відео 

Теги по теме
Новости Крым аннексия Крыма Рынок
Источник материала
Поделиться сюжетом