Афганські жінки протестують: публікують фото в барвистих нарядах
Афганські жінки протестують: публікують фото в барвистих нарядах

Афганські жінки протестують: публікують фото в барвистих нарядах

Таліби ввели жорсткі правила проти афганських жінок.У зв'язку з цим вони запустили кампанію в соцмережах, спрямовану на протест проти суворих правил.

Під хештегом #DoNotTouchMyClothes жінки Афганістану діляться яскравими фото в барвистих національних нарядах і демонструють контраст із чорними хіджабами, які вимагають таліби.

Ініціатором проекту стала колишня професор історії Американського університету в Афганістані доктор Бахар Джалалі.

"Я опублікувала своє фото в традиційному афганському одязі і закликала інших афганців у всьому світі зробити те ж саме, тому що я знаю, що зображення дуже сильні. Все дуже швидко розлетілося. У кампанії бере участь багато людей, я думаю, це дійсно говорить про невідкладність того, що відбувається в Афганістані", - написала Джалалі.

Афганки заявляють, що таліби зазіхають на їх національну ідентичність та переслідують боротьбу за права жінок і право на самовираження." У кожної етнічної групи і регіону Афганістану є свій традиційний одяг. Незважаючи на цю різноманітність, всі вони мають одну загальну тему: багато кольорів. Зелені, жовті, білі, сині, рожеві та інші кольори разом з ручною вишивкою передають з покоління в покоління. Зазвичай цей одяг вибирали для особливих випадків, так як на її виготовлення йде дуже багато часу", - додала лікар.

Більшість учасниць флешмобу живуть за межами Афганістану.Публикация от Glow_Me_Now (@glow_me_now)Служба безпеки "Талібану", який захопив владу в Афганістані, оголосила, що в Мазарі-Шарифі стратили банду викрадачів дітей. Викрадачами нібито були четверо чоловіків-афганців і жінка-узбечка. Всіх їх розстріляли на місці.Після закриття більшості іноземних посольств в Афганістані з'явився чорний ринок віз. Бажаючі залишити країну, платять великі гроші за підроблені документи.

Источник материала
Поделиться сюжетом