Дожити до 100 років: який продукт варто додати до раціону
Дожити до 100 років: який продукт варто додати до раціону

Дожити до 100 років: який продукт варто додати до раціону

Продукти, які людина вживає щодня, впливають на її самопочуття, здоров’я та тривалість життя загалом.

Науковці провели дослідження, порівнявши “західну” дієту з великою кількістю червоного м’яса, оброблених продуктів, рафінованого зерна, цукру та раціон, багатий бобовими, овочами, фруктами, рибою.

Після 18 років спостереження вони виявили, що у тих, хто харчувався за другим типом, загальний ризик смертності знизився на 17%, зокрема від серцево-судинних захворювань — на 28%.

Водночас ключову роль у такій дієті відігравали саме бобові.

— Квасоля багата на рослинний білок і клітковину та майже не містить жиру.

Наприклад, в одній чашці чорних бобів ви споживаєте 15 г білка, 15 г клітковини і менше 1 г цукру і жиру, — йдеться у матеріалі.

У тексті також зазначається, що отримання достатньої кількості клітковини пов’язане з більш тривалим і здоровим життям.

Вона знижує ризик депресії, гіпертонії, діабету.

Повышаем иммунитет: как понять, что в организме не хватает витаминов.

Крім того, бобові — потужний антиоксидант, вони містять поліфенол, який, як з’ясували дослідники, також може допомогти уповільнити старіння.

Источник материала
Поделиться сюжетом