ЗМІ розповіли, що буде з цінами на бензин в Україні
ЗМІ розповіли, що буде з цінами на бензин в Україні

ЗМІ розповіли, що буде з цінами на бензин в Україні

Бензин може знову подорожчати / фото УНІАН

Ціни на бензин в Україніпопри нещодавнє зростання можуть знову піти вгору. Цьому процесу сприятимуть подорожчання нафти в світі та нові граничні ціни на паливо, встановлені вітчизняним Мінекономіки.

Про це пише "Обозреватель".

За словами заступника директора НТЦ "Психея" Геннадія Рябцева, найбільше бензин останнім часом подорожчав на Луганщині - аж на 1,05 гривні. Ціни можуть продовжити зростання, прогнозує експерт.

За даними ЗМІ, новим драйвером для здорожчання можуть стати нові рекомендації Мінекономіки щодо цін на бензин. Вартість у підсумку може бути вищої, ніж у попередній декаді місяця попри відсутність серйозних підстав для цього. Вказаний механізм було запроваджено в травні й він діє на період карантину в Україні.

Що стосується нафти, то сьогодні ціни на неї виросли майже на 0,5% й зупинилися на позначці у $84,89 за барель.

На початку жовтня стало відомо, що роздрібні мережі АЗС в Україні підвищили ціни на бензин і дизельне паливо в середньому по країні в межах 10-80 копійок за літр. Зростання цін стало результатом коригування вартості палива відповідно до постанови Уряду про граничну торговельну націнку.

Зокрема, мережа Shell підняла ціну на всі види палива на 33-64 коп./л: бензин марки А-92 подорожчав до 30,89 грн/л, А-95 — до 31,50 грн/л, ДП — до 30,23 грн/л. У мережі UPG бензин А - 92 подорожчав до 29,90 грн/л (+30 коп./л), А-95 — до 30,60 грн/л (+30 коп./л) і ДП — до 27,70 грн/л (+40 коп./л).

Такі мережі як AMIC, SOCAR, "БРСМ-Нафта", "Укр-Петроль", "Катрал", Mango, Motto та ін. підняли ціни на паливо в межах 10-80 коп./л.

Автор: Юрій Годован

Источник материала
Поделиться сюжетом