Мальта збільшила гранти на електромобілі
Мальта збільшила гранти на електромобілі

Мальта збільшила гранти на електромобілі

Міністр фінансів маленького європейського острова Мальта Клайд Каруана оголосив про новий захід, який збільшив максимальний грант до 12 000 євро. Це для водіїв, які купують новий електромобіль і відмовляються від використання автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння, якому не менше 10 років. Це означає збільшення на 3000 євро порівняно з попередніми розмірами грантів.

Для покупців, у яких немає старого автомобіля з ДВЗ для продажу, нова сума гранту на купівлю нового електричного або гібридного автомобіля була збільшена до 11 000 євро. П'ятирічне звільнення також поширюється на сплату ліцензійних зборів для електромобілів та реєстраційного податку.

На додаток до гранту на електромобілі, також буде надана певна сума для мікроавтобусів, автобусів і вантажівок, які встановлюють фотоелектричні панелі. Максимальна сума гранту становитиме 900 євро. Також протягом наступних трьох років також буде встановлено 1200 нових точок зарядки.

Прем'єр-міністр Роберт Абела заявив, що Мальта стане лідером в області декарбонізації — вже кількість електромобілів в національному парку збільшилася з 36 у 2013 році до понад 4000 до липня 2021 року. Мальта була однією з дев'яти європейських країн, які закликали ЄС до відмови від двигунів внутрішнього згоряння.

Заборона на ввезення автомобілів з ДВЗ дійсно обговорюється на Мальті, але поки не ухвалена. Схоже, дату заборони нових двигунів внутрішнього згоряння можуть призначити на 2025 рік, але рішення про це, очевидно, ще не прийняте.

Источник материала
Поделиться сюжетом