Печериці для ризото маринують у часнику
Печериці для ризото маринують у часнику

Печериці для ризото маринують у часнику

Пиріг готують із листкового тіста— Обожнюю гриби, бо з ними можна приготувати багато оригінальних страв. Особливо смачним виходить ризото, — каже 35-річна Світлана ШЕПТУХА, переможниця першого сезону телешоу "Майстер шеф".— 500 грамів білих грибів двічі доводжу до кипіння. Зливаю рідину та промиваю. Нарізую їх кубиками. Додаю 50 мілілітрів 20-відсоткових вершків і тушкую 5 хвилин на малому вогні.Нарізую цибулю кубиками, обсмажую. Додаю 300 грамів круглого рису. Тримаю на вогні, доки той не стане прозорий. Тоді вливаю 50 мілілітрів білого напівсухого вина й помішую, щоб не пригорів рис. Коли алкоголь випарувався, вливаю бульйон або воду — щоб на сантиметр покрити рис. Тушкую на малому вогні до випаровування рідини. Вичавлюю зубець часнику, додаю дрібку чебрецю. Змішую рис із грибами, дрібкою солі та перцю. Страву прикрашаю петрушкою.Якщо класичне ризото не до вподоби, раджу спробувати лимонне.Для маринаду тертий зубець часнику поєдную із 150 мілілітрами олії, дрібкою солі та чайною ложкою гірчиці. У цій суміші 10 хвилин мариную 200 грамів печериць, нарізаних пластинками. Тоді обсмажую 15–20 хвилин.Ріжу дрібними кубиками цибулину та обсмажую на 55 грамах розтопленого масла до золотистості. Всипаю 350 грамів круглого рису й обсмажую до прозорості. Якщо є грибний бульйон — вливаю його, щоб покрив рис, або воду. Додаю обсмажені гриби, терту цедру з двох лимонів і вичавлюю сік з одного. Готую, доки не випарується вся рідина. Всипаю 80 грамів натертого твердого сиру. Тримаю на вогні до готовності рису. Страву посипаю подрібненою зеленню.Гриби — ідеальна начинка для пирогів. Особливо з сиром та куркою.У форму для пирога викладаю 300 грамів розкачаного в круг листкового тіста. Його купую. Протикаю виделкою по всій поверхні. Накриваю пергаментом і придавлюю чимось важким. Можна присипати сирою квасолею. Після приготування її прибираю. Печу за температури 180 градусів до рум'яної скоринки 10–15 хвилин.Для начинки нарізую кубиками 200 грамів вареного курячого філе. Обсмажую подрібнену кубиками цибулину та 200 грамів печериць. Змішую їх із куркою і 300 грамами подрібненого твердого сиру. Викладаю на корж для пирога. Змішую двоє яєць, дрібку солі та перцю з 500 мілілітрами 20-відсоткових вершків. Цим заливаю пиріг. Печу при 180 градусах 30 хвилин. Коли начинка схопиться, посипаю 100 грамами пармезану та готую ще 10 хвилин до утворення золотис­тої скоринки.

Источник материала
Поделиться сюжетом