Пасту заправляють соусом із лисичок
Пасту заправляють соусом із лисичок

Пасту заправляють соусом із лисичок

— Паста з лисичками настільки смачна, що домашніх за вуха не відтягнеш, — говорить Наталія Лелу, колишня киянка, зараз живе в Парижі, Франція. — Секрет незрівнянного смаку в соусі.На 50 грамах масла обсмажую 500 грамів варених лисичок, доки не випарується рідина. Вливаю дві склянки 20-відсоткових вершків, солю й перчу. Тушкую гриби під кришкою 10–15 хвилин на малому вогні.Відварюю 500 грамів пасти. Змішую з грибним соусом і тушкую 3 хвилини. Готову страву притрушую 50 грамами тертого пармезану чи іншого твердого сиру. Додаю 100 грамів обсмаженого бекону й кілька гілочок подрібненої петрушки.Соус із лисичок є чудовим доповненням до більшості гарнірів — каш, макаронів чи картоплі.Обсмажую 20 хвилин на столовій ложці масла 200 грамів варених лисичок. Солю й перчу. Викладаю гриби на блюдо та поливаю збитим жовтком. За рецептом виходить дві порції.— Вибираємося сім'єю на полювання, щойно в лісі з'являються гриби. З них готуємо ароматний суп брамборачка, — каже 45-річна Ольга Русівська із Дніпра. — Отримала рецепт від знайомого чеха. Страва полюбилася родині.250 грамів цибулі нарізую кубиками і смажу на 50 грамах масла на невеликому вогні. Всипаю дрібку сушеного майорану та кмину, дві столові ложки борошна. Помішуючи, смажу 2–3 хвилини до золотистого кольору. Вливаю літр гарячого курячого бульйону чи води, доводжу до кипіння. Додаю 600 грамів подрібненої кубиками картоплі. Варю 10 хвилин. Вкидаю 400 гра­мів відварених і нарізаних білих грибів. Готую 10 хвилин. Вичавлюю два зубці часнику, всипаю дрібку солі та перцю й вливаю 200 мілілітрів 20-відсоткових вершків. Доводжу до кипіння. Знімаю з вогню та настоюю 10 хвилин. Подаю з сухариками з чорного хліба.

Источник материала
Поделиться сюжетом