Лавочка закоханих, пам'ятник усмішці та дзвін на Ратуші: 7 місць у Львові, де здійснюються бажання
Лавочка закоханих, пам'ятник усмішці та дзвін на Ратуші: 7 місць у Львові, де здійснюються бажання

Лавочка закоханих, пам'ятник усмішці та дзвін на Ратуші: 7 місць у Львові, де здійснюються бажання

Ви можете не вірити в магію, але за спробу грошей не беруть. У місті Лева можна зустріти чоловіків у людський зріст, диких тварин, і химерні чудернацькі фігури, які здійснюють бажання. Львів розповідає про 7 місць, де загадують бажання і вони здійснюються.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися
  1. Лавочка закоханих

Встановили лавку в 2008 році, та урочисто відкрили під час Всеукраїнського ковальського фестивалю “Залізний лев”. Львівські майстри викували левів і ланцюг. Разом із лавочкою народилася легенда – якщо закохана пара візьметься за руки і одночасно сяде на лавку, то їх кохання буде довгим та щасливим. Як повідомив "Знай.ua" лавка знаходиться в самому серці Львова на площі Ринок біля фонтану “Адоніс” – тому шукати її не доведеться.

2. Пам'ятник усмішці.

Скульптура присвячена посмішці, у світі вона єдина, знаходится на вулиці Вірменській, біля арт-центру “Дзига”. Як повідомив "Знай.ua" встановили її 20 років тому у вигляді усміхненої риби з плавниками людських рук. Щоб ваше бажання здійснилося, потрібно потиснути одну із рук.

3. Дзвін на Ратуші

Тут все складніше, все має бути спонтанно і не вимушено. Якщо вам пощастило опинитися на вершині, коли починає клацати дзвін, то обов’язково слід загадати бажання і воно обов’язково здійсниться - повідомляє "Знай.ua".

4. Пам’ятник Леопольду фон Захер-Мазоху

Напевно це один з найпопулярніших здійснювачів мрії у Львові. Як повідомляє "Знай.ua" знаходиться він на вулиці Сербській, біля однойменного готелю та кафе. Бажання потрібно шепотіти йому на вухо і в цей момент покласти руку йому в кишеню.

5. Винахідники гасової лампи Ян Зег та Ігнасій Лукасевич

Біля ресторану “Гасова лампа” на вулиці Вірменській неможливо пройти повз Яна Зега, який сидить за столиком і начебто просить присісти біля нього на вільне крісло. Саме йому потрібно розповісти про свою мрію і потерти палець. Швидко здійсниться бажання у тих хто зможе дістатися до Лукасевича, який перехилився через вікно другого поверху і махає рукою своєму колезі - повідомляє "Знай.ua"

6. Всевидяче око

Ця скульптура знаходиться на розі вулиць Краківської та Шевської. Як повідомляє "Знай.ua" її важко помітити на стіні, і не переплутати зі звичайною ліпниною. А кажуть око здійснює бажання. Тож якщо стати до нього спиною, зігнутися і побачити його між своїх ніг, то бажання обов’язково здійсниться.

7. Пам’ятник українському художнику-примітивісту

Никифор (Епіфаній) Дровняк був родом із лемківського села Криниця (тепер територія Польщі). Як повідомляє "Знай.ua" з появою цього пам’ятника, у Львові з’явилася нова традиція: щоб бажання здійснилося треба потерти палець, або носа “веселому художнику”.

Нагадуємо, У Львові Відкривається резеденція Святого Миколая - коли і як завітати у гості до Чудотворця

Як раніше повідомляв портал Знай.ua, "Перший в Україні": у Львові засікли унікальний електричний флагман Mercedes

Нагадуємо, З Києва до Львова на Літаку: в Україні запускають повітряну пошту

Источник материала
Поделиться сюжетом