Олег Попенко розповів, мешканці яких міст можуть залишитися без тепла цієї зими
Олег Попенко розповів, мешканці яких міст можуть залишитися без тепла цієї зими

Олег Попенко розповів, мешканці яких міст можуть залишитися без тепла цієї зими

Про це він розповів на своєму YouTube каналі.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Росія відмовилася постачати вугілля на територію України. Це найважливіша частина нашого імпорту з території Росії, тому що саме ці види вугілля нам особливо необхідні для того, щоби подати тепло в наші багатоквартирні будинки», - розповів Попенко.

За його словами, насамперед це торкнеться мешканців Дарницького та Дніпровського районів Києва – це 200 тисяч людей. Також, зазначає він, під особливою небезпекою опиняються мешканці Чернігова та більшої частини міста Сум – вони реально можуть залишитись без тепла, бо це вугілля, яке споживають ці вугільні станції у цих містах. Попенко пояснив, що вони просто не працюватимуть.

Експерт заявив, що у нас немає цього вугілля, а також нам нема звідки його привезти. За його словами, всі 7 років війни з РФ на сході України, як виявилося, постачаємо вугілля з РФ та купуємо його у них.

«І як виявилося, ми за цей час ми не відпрацювали жодного запасного варіанту, де ми можемо купувати це вугілля. Ми не просто нічого не зробили, ми ще й погіршили свої відносини з РФ і зробили так, що поставили під ризик загибелі кілька сотень тисяч людей», - заявив Попенко.

Як повідомляє Знай.ua, раніше голова Комітету з питань ЖКГ Олег Попенко пояснив причину підвищення тарифів на тепло.

Також Знай.ua писав про те, що Марунич прокоментував ймовірність усунення Германа Галущенка з посади міністра енергетики України.

Источник материала
Поделиться сюжетом