Економіка України без грошей МВФ не впаде, - Богдан Петренко
Економіка України без грошей МВФ не впаде, - Богдан Петренко

Економіка України без грошей МВФ не впаде, - Богдан Петренко

Про це він розповів у новому випуску програми «Акценти» з ведучою Тетяною Резвін.

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

«Економіка України без грошей МВФ не впаде, тому що у нас дійсно є власне виробництво, у нас є що презентувати, та ми будемо виживати. Але питання в тому, як ми будемо виживати, та чи ми швидше будемо виходити з цієї кризи. Бо основна маса кредитних коштів від МВФ піде на вихід з ковідної кризи, в яку Україна потрапила. Ми не знали, за великим рахунком, яка це буде криза і можна скільки завгодно критикувати владу, але в більшості ніхто не розумів, що це буде і як з цього виходити», - розповів Петренко.

Політолог сказав, зрозуміло, що економіці дуже складно буде справлятися, щоб самостійно вийти з цієї кризи. Бо всі ці карантини та обмеження, вважає він, так чи інакше призводять до зменшення виробництва та надходжень як в бюджет країни, так і в бюджет пересічних громадян. Якщо говорити про кредит МВФ з точки зору звичайних громадян, то це, скоріш за, все відіб’ється на курсі долара, впевнений він, бо як тільки заходить транш в Україну, то зростання долара припиняється.

«Звичайно, що 700 мільйонів доларів від МВФ - це не та сума, яка нас врятує, це надзвичайно мало. В Україні проживає понад 30 мільйонів громадян, і якщо цей кредит розділити на всіх, ми їх навіть не відчуємо. Тому це не ті гроші, які можуть вирішити всі питання, але гроші від МВФ дозволять закрити певні дірки, які сьогодні, на превеликий жаль, утворилися в бюджеті. За рахунок певних недоліків та за рахунок того, що криза малопрогнозована за своїми наслідками», - резюмував Петренко.

Як повідомляв Знай.ua, Анатолій Амелін прогнозує посилення хаосу на світових ринках: «Ковід нікуди не пішов».

Раніше Знай.ua повідомляв думку Дубини, що українці будуть терпіти непопулярні заходи уряду до пори до часу: «Ми встаємо на диби».

Источник материала
Поделиться сюжетом