Головне за 29 листопада: нові правила в'їзду в Україну, доплати пенсіонерам, нова "пристрасть" Полякової і загибель "батька" кота Леопольда
Головне за 29 листопада: нові правила в'їзду в Україну, доплати пенсіонерам, нова "пристрасть" Полякової і загибель "батька" кота Леопольда

Головне за 29 листопада: нові правила в'їзду в Україну, доплати пенсіонерам, нова "пристрасть" Полякової і загибель "батька" кота Леопольда

Карантин в Україні посилять через новий штам "Омікрон": як зміняться правила в'їзду

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Тепер українці, які повертаються в країну після перебування в Південно-Африканській Республіці, Республіці Ботсвана, Зімбабве, Намібії, Королівстві Лесото, Королівстві Есватіні і Республіці Мозамбік зобов'язані пройти самоізоляцію. Це стосується тих, хто був там більше семи днів протягом останніх двох тижнів.

Самоізоляція триває протягом двох тижнів, що було вирішено в ході селекторної наради з Президентом України Володимиром Зеленським, 29 листопада, в понеділок.

Карантин, кадр з відео

Оля Полякова в короткому міні "спокусила" відомого коміка: "На Челентано схожий"

Стало відомо про те, що відома українська співачка Оля Полякова в ефірі "Танців з зірками" була помічена поруч з коміком Іваном Люленовим. На акаунті коміка регулярно з'являються незвичайні ролики, і частина з них під його власну пісню під назвою "Вона зірка", яка стала справжнім TikTok-хітом.

Даний ролик був знятий знову під цю композицію, і з'явився оне не один там, а з Ольгою Поляковою. Артисти зустрілися на зйомках фіналу проекту "Танці з зірками", і вирішили скористатися моментом, знявши ролик.

Оля Полякова, скріншот з відео

Марина Лазебна пояснила, кому чекати суттєвих доплат до пенсії вже з грудня - "Не менше 3000 гривень"

Глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна розповіла про те, якими будуть пенсії в наступному році. Зокрема, її запитали, чи всім пенсіонерам достатньо підвищення мінімалки на 80 гривень.

"Дійсно, наближається 1 грудня, і заплановано підвищення пенсій. Перед тим, як перейти до 80 гривень, я б хотіла сказати, що найголовніше – що у нас ростуть пенсії тих громадян, яким є 65 років і є повний стаж – у жінки 30, у чоловіка – 35 років. Їх мінімальна пенсійна виплата зросте на 200 гривень. Була 2400, стане 2600 гривень", - пообіцяла міністр.

Марина Лазебна, скріншот: YouTube

"Перевернуте" сонячне затемнення, яке буває раз на 17 років: 4 грудня Землю чекає аномалія, до чого готуватися

Особливістю сонячного затемнення 4 грудня 2021 року буде той факт, що шлях повного затемнення буде направлятися зі сходу на захід, проходячи через Західну Антарктиду. Однак звичайні сонячні затемнення рухаються навпаки, із заходу на схід.

Таких візуальний ефект стає можливим лише тоді, коли затемнення спостерігають в полярних областях. Таким чином, побачити повне затемнення сонця на цей раз зможуть хіба що учасники полярних експедицій і пінгвіни. Часткове затемнення помітять жителі півдня Африки, крайнього Південного Сходу Австралії (в штатах Вікторія і на острові Тасманія) і в південних частинах акваторій Атлантичного, Індійського і Тихого океанів.

Сонячне затемнення, фото: Pixabay

Помер "батько" кота Леопольда Костянтин Романенко: дружина згадує, як створювався улюблений персонаж

Цю інформацію підтвердила його дружина, Ксенія - чоловік помер на 73-му році життя. Напередодні смерті він перебував на дачі в Труфанівці (село) разом з сином, як раптом відчув себе погано і втратив свідомість. Працівники швидкої допомоги приїхали на виклик і змогли лише констатувати смерть. Причина смерті, як уточнюється-розрив аневризми в мозку.

За словами його дружини, Костянтин повністю присвятив себе створенню улюбленого дитячого персонажа, кота Леопольда і дуже любив свою роботу, занурюючись в неї повністю.

Кіт Леопольд, скріншот: Youtube

Источник материала
Поделиться сюжетом