Марина Лазебна пояснила, кому чекати на суттєві доплати до пенсії вже з грудня - "Не менше 3000 гривень"
Марина Лазебна пояснила, кому чекати на суттєві доплати до пенсії вже з грудня - "Не менше 3000 гривень"

Марина Лазебна пояснила, кому чекати на суттєві доплати до пенсії вже з грудня - "Не менше 3000 гривень"

Глава Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна розповіла про те, якими будуть пенсії наступного року, в ефірі "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер".

Підпишіться на Знай у Google News! Тільки найяскравіші новини!

Підписатися

Зокрема, її запитали, чи всім пенсіонерам достатньо підвищення мінімалки на 80 гривень.

«Дійсно, наближається 1 грудня, і заплановано підвищення пенсій. Перед тим, як перейти до 80 гривень, я б хотіла сказати, що найголовніше – що у нас зростають пенсії тих громадян, яким є 65 років і є повний стаж – у жінки 30, у чоловіка – 35 років. Їх мінімальна пенсійна виплата зросте на 200 гривень. Була 2400, стане 2600 гривень», - пообіцяла міністр.

Вона додала, що це не єдине підвищення цього року.

«У нас також зросте мінімальна пенсія – для людей, які мають дуже нетривалий страховий стаж. У них тільки на 80 гривень. Оскільки ці виплати прив’язані до прожиткового мінімуму, у нас зростають надбавки за понаднормове, та інші доплати до пенсії. Підвищення отримають інваліди війни, ветерани праці. Крім того, це десяте підвищення за рік: у жовтні підвищили пенсії тим, у кого вік 75+ років – на 400 гривень, і до 80 років – кожному даємо по 400 гривень щомісяця. В липні зробили по 2000 військовим пенсіонерам, пенсіонерам-ліквідаторам аварії на ЧАЕС», - нагадала міністр.

Ведучий запитав, коли очікувати наступні підвищення виплат.

«Понад 11 етапів підвищення пенсій у 2022 році. Найбільш потужне – це індексація пенсій в березні на 14%. У жовтні всім пенсіонерам, у кого вік 70 років і більше, будуть отримувати не менше 3000 гривень», - наголосила вона.

Щодо накопичувальної пенсійної системи Лазебна зазначила, що є шанс запровадити «трирівневу нову накопичувальну систему». Відповідний законопроект уже в парламенті.

Пенсіонери, скріншот: YouTube

«Як це виглядатиме: у кожної людини з’явиться застрахований накопичувальний рахунок. Держава передає частину податків і внесків людини на такий рахунок. Людина буде власником цього рахунку. Роботодавець буде платити людині гроші, на цей рахунок, 1%, ще 1% від Міністерства соцполітики, і ще 1% бонус від держави за рахунок податків», - зазначила Лазебна.

Система контролю і захисту розробляється вже сьогодні. Головне, щоб ці кошти не знецінилися, додала Лазебна.

Нагадаємо, прожитковий мінімум в Україні знову зросте: що буде з зарплатами і соцвиплатами

Як повідомляв "Знай.ua", під Полтавою у дитячому садку вихователі нібито знущалися над 4-річною дівчинкою, за допомогою скотча: "Слова дитини, фантазують..."

Знай.ua писав, школярі вимагають скасувати обов'язкове ЗНО з математики: не встигають підготуватися, і не бачать сенсу

Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны