"Метінвест" став одним з найбільших постачальників кисню в лікарні
"Метінвест" став одним з найбільших постачальників кисню в лікарні

"Метінвест" став одним з найбільших постачальників кисню в лікарні

Фото metinvest.media

З початку листопада компанія поставила українським лікарням понад 2,5 тис.тонн рідкого кисню в рамках боротьби з пандемією COVID-19.

Цей показник вже на 40% перевищує обсяг кисню, який компанія поставила лікарням у попередньому місяці (1,7 тис.тонн).

Відповідна інформація міститься на сайті компанії "Метінвест".

"З початку пандемії Група "Метінвест" мобілізувала сили в боротьбі з коронавірусом в Україні. Зараз, під час дефіциту кисню на ринку і зростання захворюваності, допомога особливо актуальна. На території лікарень будуються сучасні кисневі станції, а для якісного лікування пацієнтів медики отримують апарати ШВЛ і кисень", - повідомили в компанії.

За даними "Метінвесту", всього з початку року "Метінвест" передав в українські лікарні понад 5,8 тис.тонн рідкого кисню і 182 тис. кубічних метрів газоподібного кисню.

На сьогодні допомогу від промислових підприємств групи отримують 98 медзакладів у 17 областях України.

"Медики заявляють, що пік нової хвилі захворюваності COVID-19 пройдено, але в лікарнях як і раніше велика кількість пацієнтів, яким потрібен кисень, щоб жити. Щоб допомогти державі побороти пандемію, металурги меткомбінатів "Азовсталь", імені Ілліча, "Запоріжсталь" і Дніпровського коксохімічного заводу щодоби виробляють і відвантажують життєво важливий газ для лікування хворих", - зазначають у компанії.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства охорони здоров'я України, станом на 29 листопада, у Києві та 18 регіонах України зберігаються показники червоної зони епідемічної небезпеки.

Найвища завантаженість лікарняних ліжок з киснем спостерігається у Закарпатській (58,4%) та Сумській (56,7%) областях. Всього в Україні зайнято 47,2% ліжок з киснем.

Група "Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, яка є найбільшим в Україні і одним з найбільших в СНД виробником залізорудної сировини і сталі. Основними акціонерами "Метінвесту" є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,24%) і група "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського (23,76%).

Автор: Іван Бойко

Источник материала
Поделиться сюжетом