Перерахунок пенсій: як оформити послугу у смартфоні
Перерахунок пенсій: як оформити послугу у смартфоні

Перерахунок пенсій: як оформити послугу у смартфоні

Щоб зробити перерахунок пенсії, вже не треба стояти в чергах 
фото: Obawy AMD /©123RF/Picsel

На порталі «Дія» з’являться нові послуги

Для оформлення виплат пенсіонерам тепер не потрібно буде ходити до державних органів та стояти у чергах. Перерахунок пенсій можна отримати на порталі «Дія», повідомив глава Міністерства цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Для отримання цієї послуги ми максимально автоматизували процес, щоб скоротити кількість документів, полів для заповнення і час очікування», – написав він.

Міністр також уточнив, що відтепер, щоб оформити виплату від держави, бабусям і дідусям не потрібно ходити в держоргани і стояти в чергах.

«Тепер вони зможуть зробити це, не виходячи з дому, на порталі «Дія». Потрібно заповнити анкету, завантажити необхідні документи і відправити заявку – і все. В умовах пандемії ці інновації допоможуть дорослим людям запобігти зайвим ризикам захворіти в чергах, а також збереже їх здоров'я або навіть життя», – резюмував Федоров.

Також на порталі «Дія» в тестовому режимі запрацює послуга зміни місця проживання онлайн майже для всієї України. Ця послуга стане доступна з 1 грудня. Послугу можна буде отримати за один робочий день без відвідування трьох установ, 30 днів очікування і зайвих документів.

Також у «Дії» тепер можна легалізувати дачу. Нова послуга дає можливість легалізувати житлові, садові, дачні будинки або присадибні будівлі, які збудували до квітня 2015 року, без отримання дозвільних документів. Але – лише за умови, що їхня загальна площа не перевищує 300 кв. м.


Источник материала
Поделиться сюжетом