На Запоріжжі ліквідували фейкові інтернет-магазини
На Запоріжжі ліквідували фейкові інтернет-магазини

На Запоріжжі ліквідували фейкові інтернет-магазини

У Запорізькій області шахраї створили у соціальних мережах інтернет-магазини, через які заволоділи 2 млн грн громадян, які купували у них за передоплатою неіснуючі товари, повідомляє відділ комунікацій Головного управління Національної поліції у Запорізькій області.

Творці злочинної схеми – 20-річна дівчина та її 21-річний співмешканець, пропонували 80 тисячам передплатників своїх інтернет-сторінок купувати у них за передоплатою недорогий одяг і взуття. Репутацію продавців підтверджували позитивні відгуки, які зловмисники писали на сторінках фейкових магазинів. Після переказу грошей на рахунки шахраїв контакт із ними переривали, внаслідок чого ошукані покупці залишалися без товару і коштів.

За попередніми даними слідства, жертвою зловмисників стали майже 1 тис. громадян.

Правоохоронці розшукали шахраїв, за місцем їхнього проживання здійснено обшуки, під час яких вилучено комп’ютери, мобільні телефони, сім-картки, банківські картки, чорнові записи. Також у молодих людей виявлено майже 2 млн грн, походження яких вони не змогли пояснити.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), яке передбачає покарання у вигляді восьми років ув’язнення.

Источник материала
Поделиться сюжетом