Сексшоп – від початку до наших днів
Сексшоп – від початку до наших днів

Сексшоп – від початку до наших днів

Як часто ви заходите у сексшоп? Сучасні люди стали відкритими у всьому, що стосується сексу. Більшість не боїться говорити про свої бажання та отримувати задоволення від фізичної близькості.Перший сексшоп в Україні зокрема й у світі взагалі з'явився зовсім недавно, але потреба в задоволенні сексуального бажання була завжди. І це доводять минуле та сьогодення магазинів для дорослих.Перший інтиммагазин з'явився у Німеччині 1962 року. Його засновник - не розпусний чоловік чи дівчина легкої поведінки, а цілком доброчесна жінка та мати Беата Узе. Вона була пілотом військового літака під час Другої світової війни та першою жінкою-каскадером.Після війни Беата була змушена продавати різні дрібниці, щоби якось вижити. Саме в цей час, спілкуючись із різними жінками, вона зрозуміла, що одна з проблем багатьох пар полягає у нестачі сексу через побоювання небажаної вагітності. Інформації про жіночий організм та інтимні стосунки на той час майже не було, тому Беата Узе випустила брошуру "Текст Ікс", в якій були викладені основні факти. 1951 року жінка почала продаж поштою презервативів та книг "Гігієна шлюбу".1962 року Беата Узе відкрила перший у світі sexshop. З одного боку, покупців було дуже багато, а з іншого – бізнеследі довелося витримати суспільний осуд, агресію та численні судові позови. Але часи змінюються, і наприкінці 80-х Узе була вручена нагорода за сексуальне просвітництво, а музей еротики, що відкрився у Берліні, було названо на її честь.
Виробництво та продаж товарів для дорослих швидко розвивалися. Слідом за Німеччиною сексшопи почали з'являтися в багатьох країнах, є серед них і спеціалізовані. Наприклад, 1974 року у Нью-Йорку відкрився sexshop для жінок, в якому була створена максимально комфортна атмосфера, щоб дами могли позбутися сорому.У деяких країнах існують інтим-магазини для релігійних людей. Їхня мета – пояснити, що сексуальне задоволення не суперечить релігії. Асортимент сексшопу для вірян не дуже відрізняється від стандартного, але на товарах немає відвертих зображень та написів.Сучасні виробники розробляють сексіграшки для людей з інвалідністю, алергією, надмірною сприйнятливістю до вібрації.У СРСР перший сексшоп відкрився в Москві 1991 року при медичному центрі. Його заснували сексологи та венерологи з метою освіти та допомоги, адже в Радянському Союзі тема сексу була табуйована. У день відкриття біля інтиммагазину вишикувалася гігантська черга, охочі мало не знесли двері. З усього СРСР приїжджали люди, зокрема медики, щоб вивчити та ознайомитися з представленим на вітринах.Не дивно, що через кілька років (1998 року) відкрився sexshop в Україні. Знаходився він у Києві на Подолі. За минулі роки ринок товарів для дорослих досяг великого масштабу.
Офіційних даних про кількість сексшопів немає, відомо лише, що в Україні їх більше, ніж у деяких європейських країнах. Більш того, якість обслуговування та асортимент у багатьох українських офлайн та онлайн сексшопів краща, ніж у сусідніх Німеччині та Польщі, а ціни при цьому нижчі. Підприємці відзначили збільшення кількості зарубіжних покупців за останні кілька років.Пандемія також зробила внесок у розвиток сексшопів. Під час карантину більшість покупок відбувається в онлайн форматі.Сексшопи з'явилися нещодавно, але швидко здобули популярність, адже бажання сексу закладено у нас природою.

Источник материала
Поделиться сюжетом