Влада Китаю закликала утриматися від закордонного шопінгу через «Омікрон»
Влада Китаю закликала утриматися від закордонного шопінгу через «Омікрон»

Влада Китаю закликала утриматися від закордонного шопінгу через «Омікрон»

Влада Китаю закликала обережно відкривати посилки з-за кордону через Covid-19
фото: Anthony Kwan / Getty Images

У Пекіні пов'язали перший випадок «омікрону» із посилкою з Канади

Влада Китаю закликала відкривати закордонні посилки в масках та рукавичках через підозри про передачу «Омікрону» через пошту. Про це повідомляє Reuters із посиланням на китайську телекомпанію CСTV.

«Обов'язково захистіть себе під час передачі віч-на-віч і надіньте маски та рукавички; спробуйте відкрити пакет на відкритому повітрі», – сказано у повідомленні.

Влада Китаю також закликала звести до мінімуму покупки закордонних товарів або отримання посилок з-за кордону. Вони також закликали дезінфікувати посилки та працювати із закордонною поштою виключно вакцинованим співробітникам.

Влада Пекіна припустила, що зараження «Омікроном» у Китаї пов'язане з посилкою з Канади. Посилка була доставлена до Китаю через США та Гонконг.

Фахівці взяли проби із зовнішньої та внутрішньої сторін упаковки посилки, а також із супровідної документації. Усі тести виявилися позитивними.

Перший випадок зараження «Омікрон»-штамом коронавірусу виявили у Китаї 15 січня. Інфікована жінка 11 січня одержала посилку з Канади. Вона торкнулася зовнішньої сторони посилки і першого листа документа, що був у посилці.

До слова, глава МОЗ назвав особливості Covid-штаму «Омікрон».

Источник материала
Поделиться сюжетом