На Херсонщині окупанти «віджали» чотири канали, п’ять радіокомпаній та сім провайдерів, – Герасим’юк
На Херсонщині окупанти «віджали» чотири канали, п’ять радіокомпаній та сім провайдерів, – Герасим’юк

На Херсонщині окупанти «віджали» чотири канали, п’ять радіокомпаній та сім провайдерів, – Герасим’юк

За інформацією голови Нацради, на окупованих територіях може почати мовлення канал загарбників «Таврія».

На окупованих територіях Україна втратила дві третини своїх мовників. Про це під час марафону «Єдині новини» 17 травня розказала голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим’юк.

«У Херсоні чотири телекомпанії так би мовити, віджато агресором, п’ять радіокомпаній, сім провайдерів», – сказала вона.

При цьому Герасим'юк також повідомила про наміри окупантів організувати мовленння власного каналу під логотипом «Таврія». Тому вона застерегла мешканців окупованих територій і порадила бути пильними, навіть якщо новий канал мовитиме українською.

Також голова Нацрада згадала що днями відновилось мовлення у Херсоні «під маркою ВТВ плюс». В ефірі цього каналу наприкінці квітня вийшло кілька інтерв’ю Володимира Сальда, колишнього мера Херсона і нардепа, який перейшов на бік росіян і проголосив себе «очільником Херсонської області» від окупаційної влади. Йому оголосили підозру в державній зраді. «ВТВ Плюс» входить до Національної асоціації медіа. За словами виконавчої директорки НАМ Катерини М’ясникової, канал припинив мовлення 2 травня після того, як окупанти намагалися нав’язати йому свою редакційну політику, а до того намагався висвітлювати події нейтрально.

Зараз, як сказала у коментарі «Детектору медіа» Катерина М’ясникова, телекомпанію захопили окупанти,  керівництво «ВТВ плюс» повідомило Нацраду про захоплення студії та приміщення, та попросило вжити заходів щодо тимчасового призупинення дії ліцензії

Ольга Герасим’юк також додала, що під час гарячої фази війни Україна втратила 284 частоти, а до цього 800 частот.

Нагадаємо, раніше регулятор повідомляв, що росіян підтримав мелітопольський телеканал «МТВ плюс», який почав ретранслювати російський телеканал. Інтернет-провайдер SmartNET із Каховки, за даними Нацради, надає доступ до заблокованих в Україні російських сайтів і телеканалів. 

У Нацраді вважають, що наразі потребують можливості анульовувати ліцензії компаній-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури перевірки.

Фото: UA: Перший/Ольга Герасим'юк/Facebook

Теги по теме
российская агрессия Херсон
Источник материала
Поделиться сюжетом