Багато громадян не можуть відмовитися від солодощів.
Іноді з такою проблемою зіштовхують навіть лікарі, які розуміють всю шкоду надмірного споживання цукру.
Історією своєї боротьби з “цукровою залежністю” поділився анестезіолог і колумніст Тамал Рей.
Він також пекар-самоучка, який ненавмисне захопився своїм хобі.
Саме тому, за його словами, він жив подвійним життям – був лікарем та паралельно писав рецепти солодощів.
Протягом останнього року Тамал Рей намагався налагодити стосунки з цукром.
Він скорочував його кількість, планував своє харчування – надавав перевагу квасолі, сочевиці та нуту, а також фруктам.
Зараз дивляться.
– Тепер я намагаюся жити більш розміреним життям протягом тижня, але залишаю вихідні на випічку: вишневі пироги, яблучні крамбли, сирники.
Я стежу, щоб вони були досить маленькими, – говорить Тамал Рей.
Топ-3 факти, чому цукор такий шкідливий.
Як пояснює лікар, він намагається контролювати це бажання, а не калорії.
Це рефлексивне бажання тягнутися до цукру як втіхи.
– Виявлення ситуацій, які призводять до переїдання цукром, і вжиття заходів, щоб пом’якшити їх, допомогло не тільки обмежити споживання цукру, але й схуднути та покращити моє психічне здоров’я, – говорить він.
Загалом він продовжує свою роботу у цьому напрямку і не чекає, що вона буде простою.
Проте це не привід зупинятися.
ЧитайтеПідвищений цукор в крові - 5 симптомів.
Загалом лікарі радять обмежити споживання цукру у щоденному раціону.
Він призводить до ожиріння, діабету ІІ типу, проблем з зубами, шкірою.
?>.