Колона безпілотних авто заблокувала рух у Сан-Франциско
Колона безпілотних авто заблокувала рух у Сан-Франциско

Колона безпілотних авто заблокувала рух у Сан-Франциско

Курйозний випадок стався в центрі Сан-Франциско.

Понад десяток безпілотних таксі Cruise зупинилися в одному місці та утворили затор. Фото інциденту з'явилися на вебсайті Reddit.

З невідомої причини близько півночі безпілотні таксі з'їхалися на одну вулицю і як по команді там зупинилися. Внаслідок цього посеред ночі утворився величезний затор.

Представники служби таксі Cruise приїхали на місце приблизно за 20 хвилин та прибрали машини. У компанії попросити вибачення за завдані незручності, проте пояснити дивну поведінку авто не змогли — зараз триває розслідування.

Безпілотне таксі Cruise від General Motors запустили в Сан-Франциско з кінця 2021 року. Близько 30 електромобілів Chevrolet Bolt перевозять пасажирів у повністю автономному режимі.

Проєкт Cruise є пілотним — по суті технологія лише тестується. З метою безпеки таксі курсують лише в нічний час (з 22:00 до 6:00) та в деяких районах міста, а їхня швидкість не перевищує 48 км/год.

Однак, на відміну від інших аналогічних служб таксі, в автомобілях Cruise немає операторів, які можуть в екстремальній ситуації взяти управління на себе.

Источник материала
Поделиться сюжетом