Для чоловіків в Росії запровадять «виїзні візи» - ЗМІ
Для чоловіків в Росії запровадять «виїзні візи» - ЗМІ

Для чоловіків в Росії запровадять «виїзні візи» - ЗМІ

КИЇВ. 25 вересня. УНН. У Росії планують вже найближчими днями закрити кордони для всіх чоловіків призовного віку. Для виїзду з країни необхідно буде отримати дозвіл у військкоматі. Про це пише «Медуза», повідомляє УНН.

Деталі

Влада Росії збирається закрити кордони для чоловіків мобілізаційного віку, повідомило «Медузі» джерело, близьке до адміністрації президента рф. За його словами, найімовірніша дата введення заборони — 28 вересня.

Друге джерело, теж близьке до адміністрації, каже, що це станеться «після референдумів» організованих росіянами на окупованих територіях України. Очікується що псевдореферендуми завершаться ввечері 27 вересня.

«Співрозмовник зазначив, що буде подібність «до виїзних віз»: для виїзду з Росії чоловікам доведеться отримувати дозвіл від військкомату», - пише «Медуза».

Тим часом російський правозахисник Павло Чиков опублікував сьогодні, 25 вересня, два повідомлення ФСБ про заборону на перетин кордону Росії на підставі наказу військового комісара. Про подібні заборони до цього моменту відомо не було.

Як пише «Настоящее время» де-юре в Росії діє заборона на виїзд за кордон відповідно до наказу військового комісара регіону. Наприклад, у москві такої заборони немає. Наказ воєнкома петербурга не публікували, і уряд регіону заявив, що заборони не вводили.

У той же час, у російських телеграм-каналах повідомляють, що заборону на виїзд для чоловіків ввели самарська, свердловська, калініградська області. Частково обмежили виїзд ще низка областей, а також приморський край, якутія, мордовія, інгушетія, дагестан, північна осетія, татарстан, чувашія і чукотський автономний округ.

Контекст

Мобілізація в Росії стартувала 21 вересня. Диктатор путін оголосив, що мобілізація буде частковою. Пізніше в рф було озвучено кількість людей, яких планується призвати – 300 тисяч осіб. Однак, як стверджують ЗМІ, реальна цифра – 1 мільйон осіб.

Після оголошення про мобілізацію багато громадян Росії намагаються виїхати до країн, що їх приймають, наприклад, у Грузію, Монголію або ОАЕ.

Источник материала
Поделиться сюжетом