Хакер-підліток, ймовірно, причетний до витоку "GTA 6", затриманий поліцією: "Вторгнення в Rockstar Games і Uber"
Хакер-підліток, ймовірно, причетний до витоку "GTA 6", затриманий поліцією: "Вторгнення в Rockstar Games і Uber"

Хакер-підліток, ймовірно, причетний до витоку "GTA 6", затриманий поліцією: "Вторгнення в Rockstar Games і Uber"

Підлітка зі Сполученого Королівства було заарештовано за підозрою у зламі. З'являється звіт, що пов'язує цю людину з нещодавнім зломом Rockstar Games, в результаті якого до мережі просочилося понад 90 відеороликів та скріншотів GTA 6.

Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!

Підписатися

Відповідну інформацію надали на ігровому порталі «gamesradar»

Поліція лондонського Сіті підтвердила і Twitter повідомив, що 17-річного підлітка з Оксфордшира заарештували в рамках розслідування боротьби з кіберзлочинністю. Жодних інших подробиць не розголошується, крім того, що підліток залишається під вартою, хоча колишній журналіст Reuters Метью Кіз заявив, що арешт пов'язаний із «вторгненням у Rockstar Games і, можливо, Uber Technologies», і що поліція, як очікується, надасть більше докладну інформацію пізніше, після чого може з'явитись заява ФБР.

Скріншот із відео дуже ранньої версії GTA 6

Якщо ви не в курсі, Uber нещодавно згадав, що його зламав той же хакер або група, які стояли за витіком GTA 6, і що тепер він працює з ФБР та Міністерством юстиції США у своєму розслідуванні.

"Ми вважаємо, що цей зловмисник (або зловмисники) пов'язаний з хакерською групою під назвою Lapsus$, яка стає все більш активною протягом останнього року або близько того", - сказав тоді Uber. "Ця група зазвичай використовує аналогічні методи для нападу на технологічні компанії, і тільки в 2022 році вона зламала Microsoft, Cisco, Samsung, Nvidia і Okta, серед інших".

GTA 6: скрін

"На вихідних також з'явилися повідомлення про те, що цей же хакер зламав виробника відеоігор Rockstar Games", - продовжив він. "Ми перебуваємо у тісній співпраці з ФБР та Міністерством юстиції США з цього питання і продовжуватимемо підтримувати їхні зусилля".

Як повідомляє Бі-бі-сі, у березні підлітка з Оксфордшира звинуватили в тому, що він був одним із лідерів цієї групи хакерів на початку цього року. У той час як поліція лондонського Сіті підтвердила, що сімох підлітків було заарештовано у зв'язку з Lapsus$, але не підтвердило, чи був вищезгаданий 17-річний підліток одним з них.

Як раніше повідомляв портал "Знай", гравці здивовані новими "фішками" у "Overwatch 2".

Нагадаємо, Rockstar підтверджує, що кадри, що просочилися, з "GTA 6" реальні.

Источник материала
Поделиться сюжетом