Мешканка Роздолу ошукала державу на 65 тисяч гривень: її покарали умовним терміном
Мешканка Роздолу ошукала державу на 65 тисяч гривень: її покарали умовним терміном

Мешканка Роздолу ошукала державу на 65 тисяч гривень: її покарали умовним терміном

Мешканка Роздолу, вказавши недостовірні відомості в декларації про доходи та майновий стан, незаконно отримала понад 65 тис. гривень соціальної допомоги як малозабезпечена.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо із матеріалів судової справи № 447/1919/22.

Зазначається, що жінка у січні 2021 року з метою незаконного отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям підробила декларацію про доходи та майновий стан, де не вказала у своїй власності другу квартиру. Зокрема, ще однією нерухомістю вона володіла разом із доньками на праві спільної часткової власності.

Надалі із підробленими документами вона звернулась до управління соціального захисту населення Новороздільської міської ради Львівської області щодо отримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям.

У період і січня до червня 2021 року вона незаконно отримала 38,4 тис. гривень соціальної допомоги.

Окрім того, 7 липня 2021 року жінка повторно подала до управління соціального захисту населення Новороздільської міської ради недостовірні відомості щодо майнового стану з метою отримання соціальної допомоги малозабезпеченим сім`ям.

Так, у період з липня до жовтня 2021 року вона незаконно отримала ще 27,1 тис. гривень соціальної допомоги.

Таким чином, жінка вчинила кримінальні правопорушення, передбачені ч. 1, 2 ст. 190, ч. 1, 3, 4 ст. 358 Кримінального кодексу України.

Миколаївський районний суд Львівської області визнав її винною та призначив покарання у вигляді одного року іспитового терміну. Зокрема, суд не зобов’язав повернути кошти, які вона незаконно отримала.

Источник материала
Поделиться сюжетом