Народився в росії, жив в Україні: у Закарпатті викрили пропагандиста руского міра
Народився в росії, жив в Україні: у Закарпатті викрили пропагандиста руского міра

Народився в росії, жив в Україні: у Закарпатті викрили пропагандиста руского міра

У Закарпатті СБУ викрила пропагандиста «руского міра», який виправдовував збройну агресію рф проти України.

Про це повідомляє управління СБУ у Закарпатській області.

Оперативники спецслужби встановили, що до протиправної діяльності причетний уродженець російської федерації, який тривалий час проживав в Ужгороді.
Чоловік поширював на власних сторінках у соцмережах, у тому числі заборонених у нашій країні, пропагандистські матеріали та проросійські наративи, виправдовував злочини рф. Також зловмисник виправдовував звірства окупантів та зневажливо говорив про українських захисників.
Експертиза підтвердила наявність у публікаціях публічних виправдовувань збройної агресії рф проти України, а також глорифікації представників збройних формувань рф.
 
У межах раніше відкритого кримінального провадження за ст. 436-2 Кримінального кодексу України правоохоронці провели обшуки за місцем проживання фігуранта, де виявили комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами злочинної діяльності проти державної безпеки України.
 
Фігуранту повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України – «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників».
Примітка: Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Источник материала
Поделиться сюжетом