Подоляк: те, що росія є ядерною державою – не зупинить Україну у захисті своїх територій
Подоляк: те, що росія є ядерною державою – не зупинить Україну у захисті своїх територій

Подоляк: те, що росія є ядерною державою – не зупинить Україну у захисті своїх територій

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Той факт, що російська федерація є ядерною державою — не зупинить Україну у захисті своїх територій. Про це заявив в інтерв’ю німецькій службі новин Tagesschau.de. радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, передає УНН.

Цитата

“Якщо ми зупинимося, вони в якийсь момент заїдуть на танках у Дніпро, потім у Київ і також оголосять ці міста росією. Так ми повністю втратимо Україну. Ескалації немає. Є Україна, яка має право захищати свою територію. Ми хочемо відновити мир. Для цього потрібна підтримка звичайним озброєнням”, – зазначив Подоляк.

Деталі

Відповідаючи на запитання щодо того, чи існує загроза ескалації з боку росії після проведення на захоплених українських територіях псевдореферендумів у разі успішного контрнаступу України, радник керівника ОП зазначив:

“Що це таке – ескалація? Третя світова війна? Є країна, яка використовує крилаті ракети, які злітають із Каспійського моря й атакують такі міста, як Львів і Київ. Країна, яка руйнує цивільну інфраструктуру, масово вбиває людей у Бучі, позбавляє життя цілі родини в Ізюмі. Що ви маєте на увазі під ескалацією і Третьою світовою війною? Виключне використання ядерної зброї? Але ми використовуємо звичайну зброю”.

Доповнення

Російський диктатор володимир путін у своєму зверненні до росіян заявив, що захищатиме територіальну цілісність і незалежність рф усіма доступними способами – не виключив і застосування ядерної зброї.

Міністр закордонних справ росії сергій лавровзаявив, що всі російські закони і доктрини, включно з ядерною, поширюватимуться і на приєднані через фейкові "референдуми" території України в разі їх закріплення в конституції росії.

Теги по теме
война
Источник материала
Поделиться сюжетом