Сезон тропічних циклонів: супертайфун Noru вбив шістьох людей на Філіппінах
Сезон тропічних циклонів: супертайфун Noru вбив шістьох людей на Філіппінах

Сезон тропічних циклонів: супертайфун Noru вбив шістьох людей на Філіппінах

КИЇВ. 26 вересня. УНН. Потужний тайфун на Філіппінах забрав життя щонайменше шістьох людей після того, як зливи і сильний вітер обрушилися на найгустонаселеніший острів країни. Про це УНН пише посилаючись на АР.

Деталі

Тайфун Noru валив дерева, відключив електроенергію і затопив низовини, коли він пронісся країною у неділю і понеділок. Острови Полілло взяли на себе основний удар стхії через штормові нагони, винні в затопленні прибережних населених пунктів.

Губернатор провінції Булакан повідомив, що п'ять рятувальників, які використовували човен, щоб допомогти жителям, які опинилися в пастці повені, булизавалені стіною, що обрушилася, а потім потонули в бурхливих водах.

В провінції Аврора понад 6000 будинків було пошкоджено. Близько 3000 людей евакуйовано.

Усі північні провінції Аврора і Нуева-Есіха, що постраждали від тайфуну, залишилися без електрики в понеділок.

За оцінками офіційних осіб, тайфун завдав шкоди урожаю на суму близько 141 мільйона песо (2,4 мільйона доларів).

За даними метеорологічного агентства, опівдні понеділка Noru витримав вітер зі швидкістю 130 км/год та поривами 160 км/год і рухався на північний захід у Південно-Китайському морі у бік В'єтнаму.

Доповнення

На Філіппіни, які входять до найбільш вразливих країн до наслідків зміни клімату, щорічно обрушується в середньому 20 штормів.

У 2013 році тайфун "Хайян", один із найсильніших зареєстрованих тропічних циклонів у світі, забрав життя понад 7300 людей і змусив понад 5 мільйонів людей залишити центральні Філіппіни.

Источник материала
Поделиться сюжетом